Comunicate

01.02.2023 - COMUNICAT: SNPPC va fi prezent la dezbaterile parlamentare privind regimul juridic al pensiilor de serviciu (inclusiv al pensiilor militare de stat)

 01.02.2023   -   COMUNICAT:  SNPPC va fi prezent la dezbaterile parlamentare privind  regimul juridic al pensiilor de serviciu (inclusiv al pensiilor militare de stat)

 

Astăzi, 1 februarie 2023, cu ocazia începerii sesiunii parlamentare, conducerea FSNPPC  a transmis scrisori către președinții Senatului, Camerei Deputaților și ai Comisiilor parlamentare de resort (a se vedea atașamentul pdf), pentru participarea la dezbaterile proiectului legislativ nr. L4/2023, inițiat de Guvern, în decembrie 2022, referitor la modificarea unor acte normative care privesc pensiile de serviciu, între care este inclusă și Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015.

Conform agendei oficiale a Senatului - prima cameră sesizată legal -, în primele opt zile ale lunii curente se vor depune și dezbate amendamentele, urmând ca pe data de 14 februarie 2023, comisiile parlamentare de resort, reunite în ședință comună, să dezbată și să aprobe Raportul pe marginea proiectului L4, care poate include o formă finală sau poate propune amânarea dezbaterii în plenul Senatului, pentru completări/modificări, alte avize etc.

Amendamentele SNPPC vor viza in integrum drepturile/interesele familiei noastre ocupaționale, dat fiind faptul că, după pensionare, polițiștii, asemenea celorlalți colegi din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, devin militari în rezervă și fac parte din cele trei categorii ale forțelor armate, reglementate conform Legii nr. 446/2006 (actualizată) privind pregătirea populaţiei pentru apărarea țării, respectiv: militari activi, militari în rezervă și militari voluntari.

Considerăm că, în actualul context geo-politic și militar, marcat de un veritabil război, care are loc, de un an, în proximitatea graniței nordice a României și, implicit, a Uniunii Europene, regimul pensiilor militare de stat nu va fi tratat cu superficialitate de către forul legiuitor, în sensul afectării drepturilor/intereselor polițiștilor și militarilor, care au nevoie de predictibilitate în carieră, în salarizare, dar și în pensionare, prin raportare la riscurile, incompatibilitățile și interdicțiile specifice misiunior desfășurate în interesul societății.

Rugăm să urmăriți comunicarea noastră publică, pentru că vom reveni cu alte informări, pe marginea acestui subiect extrem de important, în funcție de evoluția dezbaterilor parlamentare. 

 

BIROUL EXECUTIV -  FSNPPC

Parteneri SNPPC: