Comunicate

01.03.2024 - COMUNICAT FSNPPC: MAI și-a însușit propunerile SNPPC, legate de plata polițiștilor, la alegerile din 2024

01.03.2024      - COMUNICAT FSNPPC:    MAI și-a însușit propunerile SNPPC, legate de plata polițiștilor, la alegerile din 2024

 

 

    Guvernul a pus, ieri, în dezbatere publică, proiectul OUG privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (în atașament).

    Apreciem faptul că MAI și Guvernul și-au însușit propunerea SNPPC din dec. 2023 (pentru conformitate, atașăm adresa FSNPPC nr. 228/08.12.2023 -  a se vedea alin. 2), privind plata pentru implicarea noastră în misiunile specifice, care vor fi organizate și desfășurate cu ocazia tururilor de scrutin electoral din 2024; în acest sens, art. 23 din proiectul OUG prevede:

    (2) Membrii birourilor electorale, operatorii de calculator, personalul tehnic auxiliar, statisticienii, informaticienii, precum și personalul Ministerului Afacerilor Interne inclus în planurile de măsuri privind activitățile specifice din competență în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor din data de 9 iunie 2024, aprobate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și al Poliției Române, au dreptul la o indemnizație de protocol de 35 de lei de persoană pentru fiecare zi de activitate.

    (3) Personalul Ministerului Afacerilor Interne inclus în planurile de măsuri privind activitățile specifice din competență în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor din data de 9 iunie 2024, aprobate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și al Poliției Române, beneficiază de o indemnizație pe zi de activitate de 396 de lei.

   FSNPPC va susține, în continuare, ca TOȚI angajații MAI din toate structurile implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor, conform planurilor de măsuri, ce vor fi întocmite în acest sens, să beneficieze de plata acestui drept, calculată la fracția de 8 ore misiune/zi, nu la 12, 16 sau 24.

   IMPORTANT: revenim asupra comunicatelor noastre anterioare și precizăm că, dacă revendicările SNPPC, transmise inclusiv prin adresa sus-menționată, dar și direct, în cadrul discuțiilor de la sediul MAI, de luna trecută, cu toată conducerea Guvernului, nu vor fi soluționate, vom refuza efectuarea activităților specifice din perioadele electorale 2024, întrucât astfel de sarcini suplimentare nu intră în fișa postului!

 

Biroul Executiv al FSNPPC

Parteneri SNPPC: