Comunicate

02.02.2021 - Doriți o carieră în MAI? Încep concursurile pentru admiterea 2021 în școlile de agenți

02.02.2021  -  Doriți o carieră în MAI?  Încep concursurile pentru admiterea 2021 în școlile de agenți

                                                                                                                              Doriți o carieră în MAI?

Încep concursurile pentru admiterea 2021 în școlile de agenți

 

În data de 15 februarie încep procedurile pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de admitere, sesiunea februarie-aprilie 2021, la Școlile de agenți de poliție/poliție de frontieră din Câmpina, Cluj și Oradea.

Cererea-tip de înscriere (vezi anexa nr. 1) se completează de către candidat, în mod lizibil, se semnează și se depune la unitatea de recrutare, care aparține de inspectoratul general sau județean, după caz, în perioada 15-28 februarie 2021.

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală. Termenul pentru completarea dosarului de candidat este 10 martie 2021 (detalii pe site-ul MAI, secțiunea Carieră).

Vor fi disponibile 1.703 locuri, repartizate astfel:   

• 1.483 locuri specializare agent de poliție;

• 220 locuri specializare agent de poliție de frontieră;

La înscriere, candidaților li se atribuie un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs, care se menționează, în scris, în cererea-tip, de către persoana cu sarcini de recrutare, iar candidatul ia cunoștință de acesta pe bază de semnătură.

Reamintim că SNPPC i-a cerut, în scris, ministrului Afacerilor Interne, majorarea capacității de pregătire a școlilor de agenți (suplimentarea numărului de posturi didactice/ didactice auxiliare și, implicit, redimensionarea structurilor de suport educațional), pentru diminuarea deficitului substanțial de personal, situație care implică, în prezent, muncă suplimentară, dar și suprasolicitarea fizică și psihică a colegilor noștri.

SNPPC le urează succes candidaților şi le va fi alături, celor admiși, în etapa formării profesionale inițiale, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului de învăţământ şi asistenţă de specialitate, la nevoie!

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: