Comunicate

02.02.2021 - Doriți o carieră în MAI? Încep concursurile pentru admiterea 2021 în școlile de agenți

02.02.2021  -  Doriți o carieră în MAI?  Încep concursurile pentru admiterea 2021 în școlile de agenți

                                                                                                                              DoriÈ›i o carieră în MAI?

Încep concursurile pentru admiterea 2021 în È™colile de agenÈ›i

 

În data de 15 februarie încep procedurile pentru organizarea È™i desfășurarea concursurilor de admitere, sesiunea februarie-aprilie 2021, la Școlile de agenÈ›i de poliÈ›ie/poliÈ›ie de frontieră din Câmpina, Cluj È™i Oradea.

Cererea-tip de înscriere (vezi anexa nr. 1) se completează de către candidat, în mod lizibil, se semnează È™i se depune la unitatea de recrutare, care aparÈ›ine de inspectoratul general sau judeÈ›ean, după caz, în perioada 15-28 februarie 2021.

CandidaÈ›ii se pot înscrie la o singură È™coală postliceală. Termenul pentru completarea dosarului de candidat este 10 martie 2021 (detalii pe site-ul MAI, secÈ›iunea Carieră).

Vor fi disponibile 1.703 locuri, repartizate astfel:   

• 1.483 locuri specializare agent de poliÈ›ie;

• 220 locuri specializare agent de poliÈ›ie de frontieră;

La înscriere, candidaÈ›ilor li se atribuie un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs, care se menÈ›ionează, în scris, în cererea-tip, de către persoana cu sarcini de recrutare, iar candidatul ia cunoÈ™tință de acesta pe bază de semnătură.

Reamintim că SNPPC i-a cerut, în scris, ministrului Afacerilor Interne, majorarea capacității de pregătire a È™colilor de agenÈ›i (suplimentarea numărului de posturi didactice/ didactice auxiliare È™i, implicit, redimensionarea structurilor de suport educaÈ›ional), pentru diminuarea deficitului substanÈ›ial de personal, situaÈ›ie care implică, în prezent, muncă suplimentară, dar È™i suprasolicitarea fizică È™i psihică a colegilor noÈ™tri.

SNPPC le urează succes candidaÈ›ilor ÅŸi le va fi alături, celor admiÈ™i, în etapa formării profesionale iniÈ›iale, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului de învăţământ ÅŸi asistenţă de specialitate, la nevoie!

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: