02.02.2024 - COMUNICAT: Drepturile pentru transport, puse în dezbatere publică deschisă, de MApN, la solicitarea FSNPPC

02.02.2024    -      COMUNICAT:  Drepturile pentru transport, puse în dezbatere publică deschisă,  de MApN, la solicitarea FSNPPC

În data de 8 februarie 2024, ora 09,00, la sediul central al MApN va avea loc o dezbatere publică deschisă părților interesate, mass-mediei și publicului, pe tema inițiativei acestei instituții (titularul materiei) de modificare a HG nr. 1.198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

Demersul este urmarea solicitării scrise a FSNPPC din data de 09.01.2024 (a se vedea adresa oficială, în atașament), organizația noastră având calitatea de membru al Comisiei de dialog social a MApN, constituită conform Regulamentului privind funcţionarea Comisiei de dialog social din Ministerului Apărării Naţionale nr. DRP2/2020.

In solicitarea oficială a FSNPPC am invocat prevederile art. 7 din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică (republicată în 2013), care dă dreptul părților interesate să ceară astfel de dezbateri publice pe teme de interes pentru drepturile membrilor de sindicat.

Conducerea FSNPPC va lua parte la dezbatere și va prezenta un set de propuneri, pe care le-am centralizat în urma activității din ultimul an a comisiilor din unitățile MAI (unde avem permanent observatori), comisii care au fost desemnate să analizeze cererile polițiștilor și personalului contractual pentru acordarea contravalorii transportului (zilnic, bilunar sau lunar, după caz).

De asemenea, avem propuneri primite și de la Birourile teritoriale SNPPC, de la membrii de sindicat sau de la alți angajați MAI, interesați în cauză.

Toți cei interesați pot trimite propuneri, în continuare, până la data de 7 februarie a.c., pe adresa: contact@snppc.ro.

Biroul Executiv FSNPPC