Comunicate

02.07.2020 - Important: serviciile turistice, decontate și în 2020!

02.07.2020 - Important:  serviciile turistice, decontate și în 2020!

 

 

Urmare întrebărilor adresate de membrii noștri de sindicat, precizăm:

Conform OUG nr. 114/2018, pentru personalul din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută la art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, cu modificările și completările ulterioare, respectiv în limita de 1.450 de lei anual, pentru fiecare angajat (salariat).

Nu mai există, însă, obligativitatea ca personalul să beneficieze de decontarea acestor servicii doar pe timpul concediului de odihnă. Astfel, potrivit legislației fiscale, contravaloarea serviciilor turistice nu se impozitează pe perioada concediului de odihnă. În celelalte cazuri, când personalul nu se află în concediu de odihnă, valoarea decontată se supune impozitării cu 10%.

Personalul poate beneficia de servicii turistice până la sfârșitul anului, iar decontarea acestora se poate face ori de câte ori au fost prestate, nu doar într-o singură tranșă, așa cum era reglementat anterior.

Pentru oferte turistice, puteti contacta Agenția de turism a SNPPC: https://www.impala.ro/

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: