Comunicate

02.10.2020 - Discriminarea privind acordarea gradului profesional la trecerea agenților în corpul ofițerilor de poliție, pe cale de eliminare

02.10.2020 - Discriminarea privind  acordarea gradului profesional la trecerea agenților  în corpul ofițerilor de poliție, pe cale de eliminare

 

Așa cum anunțam în comunicatul nostru, de acum două zile, plenul Consiliului Economic și Social (CES) –  din care fac parte și reprezentanții FSNPPC/Cartel ALFA, Dumitru Coarnă, președinte FSNPPC, și Claudiu Staicu, trezorier general – a dezbătut, ieri,  proiectul legislativ de modificare a Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.  

În concret, ne referim la eliminarea discriminării privind acordarea primului grad profesional, de ofițer, agenților care au trecut, prin concurs, în corpul ofițerilor de poliție, înainte de 02.07.2018. Aceștia au primit primul grad – acela de subinspector, iar cei care au devenit ulterior ofițeri au primit gradul profesional corespunzător vechimii, până la inspector principal, conform OUG nr. 53/2018, care a modificat Legea 360.

Membrii CES au votat propunerea FSNPPC, de eliminare a discriminării, astfel că proiectul normativ va fi trimis Parlamentului, cu aviz favorabil. Proiectul legislativ are în vedere și Hotărârea nr. 688 din 09.10.2019, emisă în acest sens de către  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, și va conduce la acordarea, retroactivă, a gradului profesional corespunzător noii legi.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: