Comunicate

02.11.2022 - Conducerea SNPPC, pe teren, la structurile polițienești din Județul Mureș

02.11.2022   -   Conducerea SNPPC, pe teren, la structurile polițienești din Județul Mureș

 

Începând astăzi și până vineri, 4 noiembrie, o delegație formată din membrii ai conducerii centrale a SNPPC și ai Biroului nostru sindical din IPJ Mureș se va întâlni cu polițiștii și personalul contractual de la structurile polițienești municipale, orășenești și rurale din județ.

Cu acest prilej, conducerea SNPPC va purta discuții punctuale cu membrii și se va documenta cu privire la respectarea drepturilor polițiștilor și personalului contractual. În completare, va fi prezentat și un calendar de principiu al altor forme de acțiune și de protest sindical, pentru viitor, și vor fi solicitate sugestii privind diversificarea tipologiei protestelor, în vederea soluționări revendicărilor noastre.

Pe de altă parte, dorim să discutăm și să vedem, la fața locului, modul în care sunt derulate misiunile pe teren, greutățile și problemele întâmpinate în activitatea cotidiană, programul de muncă, orele suplimentare și recuperarea sau plata acestora în termen legal, neajunsurile de ordin financiar și logistic, starea fizică a sediilor de lucru, dotarea cu echipament de intervenție și de protecție în misiune, desfășurarea pregătirii profesionale, relațiile dintre polițiști și managementul unității/subunității, sănătatea și securitatea în muncă, respectarea drepturilor profesionale și economice etc., urmând a se identifica, pe cât posibil, soluții pentru rezolvarea lor la nivel local.

Vă mai informăm că, în data de 25 noiembrie 2022, ora 10,00, la sediul IPJ Mureș, va avea loc adunarea generală a membrilor SNPPC, pentru alegerea unui nou Birou teritorial executiv, la nivelul acestei unități județene de poliție.

Anunțul oficial, conform Statutului juridic al SNPPC, privind condițiile, modalitatea de înscriere și perioada de depunere a cererilor pentru funcțiile eligibile din cadrul acestui Birou teritorial sindical va fi publicat în curând.

 

SNPPC - POLIȚĂ DE ASIGURARE PROFESIONALĂ ȘI JURIDICĂ

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: