Comunicate

03.05.2019 - PRECIZĂRI privind proiectul de modificare a HG nr. 1061/2002, elaborat pe ,,repede-înainte” de MAI

03.05.2019 - PRECIZĂRI privind proiectul de modificare a HG nr. 1061/2002, elaborat pe ,,repede-înainte” de MAI

Joia trecută – 25 aprilie, înainte de minivacanță, fost transmis către unitățile teritoriale (în format electronic), de către structura de resort a MAI, proiectul de modificare a ,,HG nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei È™i documentului de legitimare pentru poliÈ›iÈ™ti”, solicitându-se propuneri până la data de 2 mai, ora 10,00 (sic!), adică prima zi lucrătoare după SDSL.

SNPPC nu susÈ›ine consultarea pe ,,repede-înainte”, referitoare la proiectul unui act normativ care priveÈ™te eminamente drepturile poliÈ›iÈ™tilor. Este evident că nu a existat timp fizic, atât pentru studierea acestuia, cât È™i pentru redactarea, centralizarea È™i transmiterea, către iniÈ›iator, a unor propuneri pertinente, de natură să aducă îmbunătățiri de fond viitoarei HG, ceea ce poate sugera faptul că tocmai acest lucru s-a dorit.

Referitor la proiectul în discuÈ›ie, mai mulÈ›i poliÈ›iÈ™ti au sesizat, între altele, că în corpul legii È™i în anexe nu se mai regăseÈ™te echipamentul special de protecÈ›ie destinat personalului din structurile care efectuează cercetarea la faÈ›a locului (Norma 9, punctul IV), prevăzut în art. 1 din HG 1061/2002 că se acordă gratuit. De asemenea, apar diferenÈ›e ,,pe minus” È™i la alte tipuri de echipament.

Rugăm membrii SNPPC să ne sesizeze (contact@snppc.ro) È™i alte ,,ajustări” inserate în proiectul HG, pentru a le combate în faÈ›a conducerii MAI, la prima È™edință de dialog social, în etapa de transparență decizională, care, conform legii, precede finalizarea È™i trimiterea la Guvern a proiectului unui act normativ cu impact asupra drepturilor È™i intereselor personalului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: