Comunicate

03.05.2019 - PRECIZĂRI privind proiectul de modificare a HG nr. 1061/2002, elaborat pe ,,repede-înainte” de MAI

03.05.2019 - PRECIZĂRI privind proiectul de modificare a HG nr. 1061/2002, elaborat pe ,,repede-înainte” de MAI

Joia trecută – 25 aprilie, înainte de minivacanță, fost transmis către unitățile teritoriale (în format electronic), de către structura de resort a MAI, proiectul de modificare a ,,HG nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști”, solicitându-se propuneri până la data de 2 mai, ora 10,00 (sic!), adică prima zi lucrătoare după SDSL.

SNPPC nu susține consultarea pe ,,repede-înainte”, referitoare la proiectul unui act normativ care privește eminamente drepturile polițiștilor. Este evident că nu a existat timp fizic, atât pentru studierea acestuia, cât și pentru redactarea, centralizarea și transmiterea, către inițiator, a unor propuneri pertinente, de natură să aducă îmbunătățiri de fond viitoarei HG, ceea ce poate sugera faptul că tocmai acest lucru s-a dorit.

Referitor la proiectul în discuție, mai mulți polițiști au sesizat, între altele, că în corpul legii și în anexe nu se mai regăsește echipamentul special de protecție destinat personalului din structurile care efectuează cercetarea la fața locului (Norma 9, punctul IV), prevăzut în art. 1 din HG 1061/2002 că se acordă gratuit. De asemenea, apar diferențe ,,pe minus” și la alte tipuri de echipament.

Rugăm membrii SNPPC să ne sesizeze (contact@snppc.ro) și alte ,,ajustări” inserate în proiectul HG, pentru a le combate în fața conducerii MAI, la prima ședință de dialog social, în etapa de transparență decizională, care, conform legii, precede finalizarea și trimiterea la Guvern a proiectului unui act normativ cu impact asupra drepturilor și intereselor personalului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: