Comunicate

03.07.2020 - Dialog social important la MAI, pe tema reconstrucției salariale

03.07.2020 - Dialog social  important la MAI, pe tema reconstrucției salariale

 

 

Ședința de dialog social de la sediul MAI, pentru dezbaterea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 75/2020, referitoare la reconstrucția salarială în acord cu Decizia ICCJ nr. 51/2019, planificată inițial pentru astăzi, ora 11,00, va începe la ora 13,00.

Cele trei elemente salariale importante, care sunt puse în discuție pentru recalcularea salariului la nivelul maxim al funcției publice aflate în plata ordonatorului de credite, sunt: sporul pentru fidelitate, funcție de vechime - 5 ani/5%, 10 ani/10%, 15 ani/15% și peste 20 de ani/20%; sporul pentru pericol deosebit (susținem acordarea acestuia la maxim, adică 30%, pentru toți lucrătorii din zona ,,operativă” a tuturor structurilor polițienești din MAI); sporul pentru studii superioare corespunzătoare atribuțiilor din fișa postului - pentru agenții de poliție.

Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, reprezentant al Confederației Sindicale CARTEL ALFA la ședința de azi (fiecare structură sindicală are dreptul să desemneze doar un participant la întâlnire), va susține ca prima punere în plată, conform recalculării, să fie făcută cât mai repede, eventual chiar înaintea termenului maxim prevăzut în OUG 75/2020 (oct. a.c.).

Menționăm că recalcularea vizează și polițiștii pensionați în ultimii trei ani (2017-2020), iar SNPPC va colabora cu Casa Sectorială de Pensii a MAI, pentru a-i sprijini pe membrii noștri de sindicat.

Membrii SNPPC în activitate, dar și cei trecuți în rezervă, care consideră că au nevoie de consiliere de specialitate pentru clarificarea unor chestiuni tehnico-juridice legate de cuantumul salariului și pensiei recalculate, pot solicita, fără rezerve, sprijinul liderilor noștri de sindicat.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: