Comunicate

03.08.2020 COMUNICAT: Concursurile pentru TCO, suspendate în MAI

03.08.2020  COMUNICAT:  Concursurile pentru TCO, suspendate în MAI

 

Urmare adresei noastre scrise, Direcția Generală Management Resurse Umane a MAI ne-a comunicat, oficial, prin adresa nr. 263.037/30.07.2020, că în perioada stării de alertă, conform Legii 55/15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, sunt suspendate concursurile de ocupare a posturilor vacante, cu unele excepții reglementate în mod special.

Inițial, MAI anunțase că are în intenție ocuparea a peste 2.000 posturi de ofițer de poliție/poliție de frontieră, prin organizarea unor concursuri de trecere în corpul ofițerilor a agenților care îndeplinesc condițiile de studii, vechime etc.

În acest context, considerăm că deficitul de personal, atât în rândul ofițerilor, cât și în cel al agenților, se va menține ridicat, cu implicații negative asupra calității serviciului polițienesc prestat în folosul comunității și al statului, dar și a programului de lucru, care presupune suprasolicitarea personalului, pe toate palierele de activitate.

Escaladarea deficitului este cauzată, între altele, și de cifrele încă mici de școlarizare în instituțiile de formare inițială ale MAI, care nu pot asigura un număr suficient de agenți pentru suplinirea posturile vacantate prin trecere în rezervă, mutări etc.

În răspunsul primit de la MAI se mai precizează că, la finalul stării de alertă, se va realiza o analiză a deficitului/dinamicii de personal, iar calendarul concursurilor de ocupare a posturilor vacante va fi publicat pe site-urile unităților angajatoare.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: