03.10.2018 - Clarificări pe marginea misiunilor ocazionate de Referendum

03.10.2018 - Clarificări pe marginea misiunilor ocazionate de Referendum

Comunicate

 

1.        In cursul acestei dimineti, la ora 07,45, preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a avut o întâlnire cu inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Ioan Buda, referitoare la misiunile specifice ocazionate de Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, din perioada  6-7 octombrie a.c. (H.G. nr. 452/2018).

          Cu acest prilej, s-a convenit asupra necesităţii unei videoconferinţe a conducerii IGPR cu structurile centrale şi teritoriale de Poliţie, care va avea loc joi, 4 oct., la o ora ce va fi comunicată în timp util, în cadrul căreia vor fi clarificate unele probleme care privesc modul concret de aplicare a H.G. nr. 452/2018, a Planului de măsuri dispus de către MAI şi a Dispoziţiei inspectorului general pentru îndeplinirea misiunilor ocazionate de acest eveniment.

         În baza ,,Acordului privind raporturile de serviciu ale poliţiştilor”, încheiat între SNPPC şi IGPR, chestorul general de poliţie Ioan Buda a adresat invitaţia de participare a liderilor organizaţiei noastre la videoconferinţă, atât la nivel central, cât şi la sediul inspectoratelor judeţene de poliţie/unităţilor din subordine.

2.     Tot în cursul dimineţii de azi, preşedintele SNPPC a discutat cu conducerea Direcţiei Generale Financiare din MAI, despre asigurarea fondurilor financiare necesare pentru plata misiunilor executate de poliţişti/poliţişti de frontieră cu ocazia Referendumului.

          Am fost asiguraţi că există fonduri alocate în buget pentru îndeplinirea misiunilor, precum şi pentru personalul care va fi planificat să efectueze activităţi în perioada de referinţă, urmând a fi plătite:

-munca suplimentară;

-75% majorare salarială pentru orele lucrate în regim SDSL;

-decontarea transportului pentru cei care vor utiliza autoturisme personale (7,5 l/100 km);

-diurnă - 17 lei/zi;

-sumă forfetară pentru cazare, în cazul celor care vor fi nevoiti să rămână pe timpul nopţii în localitatea în care au fost planificaţi la referendum, alta decât cea de domiciliu (45 lei/noapte, conform H.G. nr. 1860/2006).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: