Comunicate

03.10.2019- COMUNICAT: SNPPC se implică în soluționarea unor probleme reclamate la IPJ Mureș

03.10.2019-          COMUNICAT:  SNPPC se implică în soluționarea unor probleme reclamate la IPJ Mureș

În mass-media au apărut, recent, numeroase articole, în care s-a comentat o petiție adresată MAI, IGPR și altor instituții din sfera judiciară, de către mai mulți luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Mureș, care reclamă o stare anormală de funcționare a acestei structuri, în ultimi trei ani, precum și o serie de abuzuri ale șefului SAS, trecute cu vederea sau sancționate cu blândețe de către șefii ierarhici.

Între multe alte acuze, referitoare inclusiv la disfuncționalitățile generate de managementul defectuos al acestei structuri de elită a IPJ Mureș, membrii SNPPC menționează un caz extrem de mediatizat în luna august a.c. – caz care a siderat opinia publică și a pătat din plin imaginea Poliției Române –, când un lider din Reghin al unui grup infracțional organizat, eliberat din arest, s-a plimbat nestingherit, călare pe un cal, chiar prin faţa sediului IPJ Mureş, însoțit de vreo 30 de burdihănoși cu cefe groase, sfidând comunitatea, ordinea publică și autoritățile de aplicare a legii. Cazul a generat ample comentarii negative, dar îndreptățite, la adresa Poliției și Jandarmeriei, acuzate că au privit defilarea interlopilor ,,după perdea”.

La solicitarea membrilor noștri de sindicat din cadrul SAS Mureș, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a avut, ieri, o discuție pe această temă, cu conducerea Poliției Române, la care a luat parte și șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din IGPR. Temeiul legal al întâlnirii îl constituie reprezentativitatea juridică a sindicatului nostru în ceea ce privește apărarea drepturilor și a intereselor profesionale ale membrilor săi.

Fără a se antepronunța sau a imixtiona în activitatea autorităților abilitate să cerceteze și, dacă e cazul, să dispună măsuri de sancționare, dar și de așezare în parametri normali de funcționare a SAS Mureș, SNPPC v-a monitoriza modul în care sunt respectate, în integralitate, drepturile membrilor noștri de sindicat,  le va acorda  acestora consiliere de specialitate, dar și asistență juridică, la cererea lor, în eventualitatea în care aceasta se va impune, pe parcursul cercetărilor, pentru o justă soluționare a situației.

https://www.agerpres.ro/justitie/2019/09/13/mures-lucratori-ai-sas-au-reclamat-mai-dga-si-dna-periclitarea-sistemului-de-aparare-a-ordinii-si-sigurantei-publice--369317

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: