Comunicate

03.11.2020 -Solicitare de modificare a legislației, în sprijinul personalului contractual

03.11.2020 -Solicitare de modificare a legislației, în sprijinul personalului contractual

Ex. unic

FSNPPC/Nr 206

Din 03.11.2020

 

          Către,

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Marcel VELA - ministru

 

În temeiul Legii dialogului social nr. 62/2011 și al ,,Contractului colectiv de muncă la nivel grup de unități - încheiat de către Federațiile sindicale și Ministerul Afacerilor Interne, pentru personalul contractual -, vă resolicităm să întreprindeți demersurile necesare pentru rezolvarea unei probleme care privește sănătatea și securitatea în muncă a acestei categorii de angajați din MAI.

În concret, avem în vedere modificarea ,,HG nr. 246 din 2017 privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite”, astfel încât personalul contractual, care  își desfășoară activitatea în locuri de muncă încadrate în condiții de lucru ,,normale” - deși lucrează în spații cu radiații electromagnetice sau în alte medii cu risc de pericol, pentru care ar trebui să beneficieze de încadrare în condiții superioare - să fie tratat unitar la nivelul unităților angajatoare, cu precădere în cadrul Poliției Române, Direcției Medicale etc. (avem în vedere faptul că există cel puțin 12 ordonatori de credite din MAI care nu acordă condițiile de lucru ,,deosebite” personalului contractual).

Considerăm că, încadrarea colegilor noştri, care desfăşoară activităţi într-un mediu de lucru dificil - supus unor riscuri medico-profesionale speciale, identice, în cele mai multe cazuri, cu cele ale celorlalți angajați -, în grupa de muncă prevăzută de HG nr.  246, ar constitui o măsură justă, cu efect reparatoriu din acest punct de vedere.

Rugăm răspuns la adresa de e-mail din antet.

 

 

PREȘEDINTE FSNPPC

Dumitru COARNĂ

...//...

Parteneri SNPPC: