Comunicate

04.02.2020 - Delegație SNPPC, la Congresul European al Poliției, de la Berlin

04.02.2020 - Delegație SNPPC, la Congresul European al Poliției, de la Berlin

În perioada 4-5 februarie a.c., la Berlin are loc Congresul European al Poliției, eveniment de amploare în domeniul promovării nevoii sociale de ordine publică, la care participă și o delegație SNPPC, formată din președintele Dumitru Coarnă, trezorierul general Claudiu Staicu și vicepreședintele Mihai Zlat.

Tema generală a ediției 2020, organizată de Cotidianul Behörden Spiegel: ,,Impunerea politicilor statului de drept în Europa”.

Sunt invitați responsabili de rang înalt din Ministerele de Interne și Justiție, reprezentanți ai unor organisme UE și asociații care activează în domeniul ordinii publice, organizații sindicale reprezentative ale Polițiilor din Statele Membre, producători de echipamente logistice și tehnologie pentru Poliție, publicații de specialitate și mass-media etc.

Congresul pune în dezbatere publică cele mai importante teme ale momentului: strategiile polițienești pentru combaterea fenomenelor infracționale și impunerea legii; pregătirea și echiparea forțelor de ordine; utilizarea tehnologiei moderne și exploatarea bazelor de date;  soluțiile informatice și digitalizarea în activitatea polițienească; combaterea criminalității informatice, economice și a fenomenelor extremiste; siguranța în mediul on-line; securitatea frontierelor UE; comunicarea cu mijloace de ultimă generație și mobilitatea forțelor de aplicare a legii; protecția spațiilor publice la evenimente de amploare, coroborată cu asigurarea și restabilirea ordinii publice etc.

În preziua congresului, delegația SNPPC a avut o întâlnire, la sediul misiunii diplomatice a României din Berlin,  cu E.S. Emil Hurezeanu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Federală Germania, care a apreciat prezența organizației noastre la cel mai prestigios eveniment non-guvernamental al Polițiilor Europene.

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: