Comunicate

04.07.2023 - MAI mută vara în octombrie

04.07.2023 - MAI mută vara în octombrie

 

    Suntem deja în luna iulie, sezonul estival este în plină desfășurare, dar angajații, rezerviștii sau veteranii de război din MAI, care ar avea dreptul, teoretic, la cazare, în spațiile gestionate de minister, conform Ordinului MAI nr. 243/2011, nu pot beneficia, pe litoral, de singura locație disponibilă din patrimoniul MAI - Centrul de pregătire și recuperare/refacere a capacității de muncă din Mamaia, cunoscut ca Hotelul ”Meridian” -, pentru că, oricum, Hotelul ,,Diana”, de la Saturn a fost scos, de mult, din circuitul turistic intern.

    Cum MAI încă nu a dat, în scris, startul pentru sezonul estival 2023, cu siguranță vara se va muta în toamnă, întrucât procedura de înscriere necesită timp și mulți colegi vor renunța, pur și simplu, să mai aștepte oportunitatea unei camere la Meridian.

    Constatăm, cu regret, că MAI nu are capacitatea să ofere angajaților și  rezerviștilor/veteranilor săi facilități de cazare la singura unitate hotelieră proprie, de pe litoralul Mării Negre, pe o perioadă estivală cât mai extinsă, de cel puțin patru luni pe an, în intervalul iunie-septembrie. În plus, se vede că și Hotelul Meridian, asemenea surorii Diana din Saturn, este cam lăsat de izbeliște: la o simplă privire panoramică, dinspre litoral, se poate constata, cu ochiul liber, starea sa de degradare exterioară, comparativ cu alte locații turistice din stațiune.

    În condițiile unor prețuri explozive, în acest an, pe litoralul românesc, în special la Mamaia, pentru un sejur de 5-7 zile - atât cât și-ar permite un polițist, angajat civil sau militar din MAI, la veniturile actuale oferite de stat -, cel puțin costurile pentru cazare ar fi constituit un avantaj financiar, dacă hotelul Meridian, bun sau rău, cum este, ar fi fost pus în circuitul turistic la timpul oportun.

 

Biroul Executiv Central - SNPPC

 

Parteneri SNPPC: