Comunicate

05.02.2019 - Încă un succes SNPPC, în instanță, la Poliția Capitalei!

05.02.2019 - Încă un succes SNPPC, în instanță, la Poliția Capitalei!

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000828819&id_inst=3

Este de-a dreptul halucinant ca, într-o țară membră UE, în anul de grație al Domnului 2019, să ajungem să ne cerem drepturile în Justiție, deși evidența este strigătoare la cer, iar onor ordonatorul principal de credite - cel de acum, dar și cel/cei de dinainte - se complace, obedient, în starea de non-combat, când este vorba de salarizarea polițiștilor și a personalului contractual.

Ca atare, avem încă o Decizie favorabilă, pe fond, la Tribunalul București, pentru peste 250 de membrii SNPPC, într-un dosar privind salarizarea la nivel maxim în plată (conf. Deciziei CCR nr. 794/2016 - excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții ale art. 3 din ,,OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 (...)”)

În total, la nivel național, avem pe rol sute de procese civile intentate ordonatorilor de credite din MAI (acţiuni colective, care privesc peste 20.000 de mii de membrii SNPPC), pentru recuperarea sumelor aferente salarizării la nivel maxim în plată - sporurile de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare -pentru agenţii de poliţie, salariul de merit, sporul de auditor etc, dar și pentru alte drepturi financiare neacordate, cum ar fi munca suplimentară, spor de noapte ș.a.

La capitolul ,,Decizii definitive” (pronunțate de Curtea de Apel), avem deja 15 succese numai la București!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: