Comunicate

05.02.2019 - Încă un succes SNPPC, în instanță, la Poliția Capitalei!

05.02.2019 - Încă un succes SNPPC, în instanță, la Poliția Capitalei!

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000828819&id_inst=3

Este de-a dreptul halucinant ca, într-o È›ară membră UE, în anul de graÈ›ie al Domnului 2019, să ajungem să ne cerem drepturile în JustiÈ›ie, deÈ™i evidenÈ›a este strigătoare la cer, iar onor ordonatorul principal de credite - cel de acum, dar È™i cel/cei de dinainte - se complace, obedient, în starea de non-combat, când este vorba de salarizarea poliÈ›iÈ™tilor È™i a personalului contractual.

Ca atare, avem încă o Decizie favorabilă, pe fond, la Tribunalul BucureÈ™ti, pentru peste 250 de membrii SNPPC, într-un dosar privind salarizarea la nivel maxim în plată (conf. Deciziei CCR nr. 794/2016 - excepÈ›ia de neconstituÈ›ionalitate a unor dispoziÈ›ii ale art. 3 din ,,OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 (...)”)

În total, la nivel naÈ›ional, avem pe rol sute de procese civile intentate ordonatorilor de credite din MAI (acÅ£iuni colective, care privesc peste 20.000 de mii de membrii SNPPC), pentru recuperarea sumelor aferente salarizării la nivel maxim în plată - sporurile de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare -pentru agenÅ£ii de poliÅ£ie, salariul de merit, sporul de auditor etc, dar È™i pentru alte drepturi financiare neacordate, cum ar fi munca suplimentară, spor de noapte È™.a.

La capitolul ,,Decizii definitive” (pronunÈ›ate de Curtea de Apel), avem deja 15 succese numai la BucureÈ™ti!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: