Comunicate

05.03.2024 - SNPPC prezent la dezbaterea publică privind plata polițiștilor la alegeri

05.03.2024 - SNPPC prezent la dezbaterea publică privind plata polițiștilor la alegeri

SNPPC – Sindicatul Național al Polițiștilor si Personalului Contractual este singura organizatie sindicala prezenta astazi, 05.03.2024, la sediul Ministerului Afacerilor Interne la dezbaterea publică pe tema proiectului Ordonanței de urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

 

Precizăm faptul că MAI și Guvernul și-au însușit propunerea SNPPC din dec. 2023 (pentru conformitate, atașăm adresa FSNPPC nr. 228/08.12.2023 -  a se vedea alin. 2), privind plata pentru implicarea noastră în misiunile specifice, care vor fi organizate și desfășurate cu ocazia tururilor de scrutin electoral din 2024 similar membrilor birourilor electorale.

https://www.snppc.ro/fsnppc-08-12-2023-comunicat-nu-accept-m-sfidarea-de-c-tre-coali-ia-de-guvernare-protest-m-din-nou-n-strad-pentru-drepturile-angaja-ilor-i-pensionarilo-bd11320

SNPPC va propune ca alocarea indemnizației de 396 lei să fie acordată pentru durata normală de lucru prevăzută pentru polițiști, cf art 26 alin 1 din Acordul Colectiv privind raporturile de ale funcționarilor publici cu statut special - polițiști din Ministerul Afacerilor Interne (fracție de 8 ore) pentru toți angajații Ministerului Afacerilor Interne  - militari, polițiști, personal contractual care vor fi implicați în activități în legătură cu alegerile, pază, cercetare penală, emitere acte de identitate, conform planului de măsuri etc.

Totodată se prevede acordarea unei indemnizații de protocol de 35 lei.

 

Precizăm că SNPPC nu renunță la solicitarea de a nu păzi secțiile de vot boicotând alegerile electorale  dacă până la primul rând de alegeri nu vor fi soluționate revendicările noastre, prin acordarea la zi a tuturor restanțelor față de familia ocupațională apărare, ordine publică, securitate națională.

Parteneri SNPPC: