Comunicate

05.05.2021 - O nouă serie de elevi începe, astăzi, cursul de formare profesională inițială

05.05.2021  - O nouă serie de elevi începe, astăzi, cursul de formare profesională inițială

05.05.2021

 

 

O nouă serie de elevi începe, astăzi,

cursul de formare profesională inițială

 

Astăzi, în Școlile polițienești de formare profesională inițială ale MAI, încep cursurile candidații admiși în etapa din această primăvară, care a debutat în februarie 2021.

 Au fost disponibile 1.703 locuri, repartizate astfel: 1.483 - pentru agenți ai Poliției Române (Școlile Câmpina și Cluj-Napoca); 220 – pentru agenți ai Poliției de Frontieră (Școala Oradea).

Reamintim că SNPPC i-a cerut, în scris, ministrului Afacerilor Interne, majorarea capacității de pregătire a școlilor de agenți (inclusiv suplimentarea numărului de posturi didactice/ didactice auxiliare și, implicit, redimensionarea structurilor de suport educațional), pentru diminuarea treptată a deficitului substanțial de personal, situație care implică, în prezent, muncă suplimentară, dar și suprasolicitarea fizică și psihică a colegilor noștri aflați în activitate.

SNPPC le urează succes elevilor care încep cursurile astăzi şi le va fi alături, în etapa formării profesionale inițiale, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului de învăţământ şi asistenţă de specialitate, la nevoie, prin liderii sindicali din Școli!

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: