Comunicate

05.07.2019 - COMUNICAT: Dezavuăm declarația denigratoare a unui lider sindical, la adresa stucturii logistice a MAI

05.07.2019 - COMUNICAT:  Dezavuăm declarația denigratoare a unui lider sindical, la adresa stucturii logistice a MAI

În cursul zilei de ieri, un cotidian central a redat, între ghilimele, declarații ale unui lider sindical, prin care sunt aduse acuzații grave la adresa activității și a personalului unei unități din cadrul Direcției Generale Logistice a MAI.

În speță, este vorba de Direcția Asigurare Logistică Integrată, care are, între alte atribuții, achiziția și mentenanța mijloacelor de mobilitate, a armamentului şi a tehnicii speciale, dar și asigurarea suportului logistic pentru unităţile Aparatului Central al ministerului şi pentru cele din subordine, care nu dispun de structuri de specialitate proprii.

Deși sindicatul în cauză nu are ca principală preocupare soarta și bunul mers al lucrurilor în cadrul Poliției Române și, cu atât mai mult, în cadrul Aparatului Central al MAI, fiind orientat strategic și preponderent spre alte entități bugetare (cum ar fi Poliția locală), liderul său, citând surse din IGPR și DGPMB, face – părând preocupat realmente de problemele de fond din sistemul logistic al Poliției Române și al MAI –  o radiografie sumară a logisticii actuale și de perspectivă, prin referiri la buget, proceduri de achiziții în derulare, trageri cu armamentul etc., dar schimbă brusc, la final, registrul sintactic și încheie cu acuzații denigratoare la adresa unității specializate în mentenanța mijloacelor auto.

În sinteză, conform declarațiilor redate, între ghilimele, de cotidianul respectiv, liderul sindical afirmă că service-ul asigurat de unitate autovehiculelor trimise la reparat este de proastă calitate și durează extrem de mult, iar lucrătorii schimbă piesele și nu mai sunt disponibili după prima parte a zilei, fiind într-o stare ,,euforică”. Declarația se încheie, cităm: ,,Am vorbit la minister să abroge Ordinul intern 599 și să permită să se facă licitații și să poată beneficia de alt service”.

Aparent, am putea concluziona că intervenția providențială a domnului lider, ,,la minister”, va rezolva o mare problemă în domeniul suportului logistic. Aparent, doar! Pentru că nu avem și ,,altera pars”, adică intervenientul nu a dorit să afle și să ne spună, cum ar fi fost corect, elementele strategice ale unei asemenea ranforsări logistico-financiare sau măcar  punctul de vedere al unității pe care o acuză, preferând să invoce, denigrator, surse de informare anonime.  

O vorbă din popor spune că ,,a vorbit gura fără el”...sau poate că ,,l-a luat gura pe dinainte” și există, deja, dar noi nu știm, unități service private, care așteaptă cu brațele deschise mijloacele auto și tehnice ale MAI, pentru a le reda demnitatea funcțională. Contra cost, normal!


BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: