Comunicate

05.09.2019 - COMUNICAT: FSNPPC se întâlnește cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, pe tema modificării Statutului polițistului. Cu acest prilej, vom solicita și transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română, pentru întărirea siguranței și ordinii publice

05.09.2019 - COMUNICAT:  FSNPPC se întâlnește cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, pe tema  modificării Statutului polițistului. Cu acest prilej, vom solicita și transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română,  pentru întărirea siguranței și ordinii publice

            In temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, FSNPPC – organizaţie cu reprezentativitate juridică recunoscută de către Tribunalul Municipiului București, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în componenţă peste 40.000 de membri – a fost invitată la discuții de către ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, începând cu ora 10,00, pe tema modificării Statutului polițistului. Pe aceeași temă, azi la ora 12,00 va avea loc și o ședință a Comisiei de dialog social existente la nivelul MAI.

            Modificările  propuse de MAI vizează, în principal: reglementarea decontării cheltuielilor de asistență juridică efectuate de polițist; reevaluarea unor aspecte privind compensația lunară pentru chirie/plata ratei; modalitatea de ocuparea posturilor de conducere vacante, pe mandat de 4 ani etc.

Atașăm Amendamentele-FSNPPC-la-Statutul-politistului -  care cuprind și alte aspecte, considerate de noi importante în acest context -, bazate pe propunerile primite din partea liderilor noștri teritoriali și a membrilor de sindicat, care ne-au scris într-un număr foarte mare. 

Vă mulțumim pentru interesul manifestat!

 

 

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: