Comunicate

05.12.2018 - Intervenţie la MAI, pentru compensarea muncii suplimentare

05.12.2018 - Intervenţie la MAI, pentru compensarea muncii suplimentare

În cursul zilei de ieri, la solicitarea punctuală a membrilor noÅŸtri de sindicat, preÅŸedintele SNPPC a avut discuÅ£ii cu secretarul general al MAI ÅŸi cu reprezentanÅ£i ai DGMRU, DGF ÅŸi DGJ, referitor la modul concret de aplicare a  ,,Ordinului MAI 40/2018 privind condiÈ›iile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară (...)”.

Întâlnirea a vizat atât cadrul normativ general, cât ÅŸi clarificarea modului de compensare a muncii suplimentare efectuate, în perioada 2017-2018, de către lucrători din cadrul unor Centre de Cazare a Străinilor luaÈ›i în Custodie ÅŸi din dispecerate subordonate Inspectoratului General pentru Imigrări.

Conform OMAI nr. 40/2018, orele suplimentare sunt pontate de la data 1 aprilie a.c., ÅŸi nu de la 1 mai, aÅŸa cum au înÅ£eles unii ordonatori de credite. ReprezentanÅ£ii MAI ne-au asigurat că situaÅ£ia în cauză se va clarifica, astfel: pentru 2017 se va acorda timp liber corespunzător, iar pentru 2018, în cazurile în care compensarea muncii suplimentare, prin timp liber, nu a fost posibilă în următoarele 60 de zile, adică până la 1 iunie, se va face punerea în plată, în cuantum de 175%, corespunzător numărului de ore pontate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: