Comunicate

05.12.2018 - Intervenţie la MAI, pentru compensarea muncii suplimentare

05.12.2018 - Intervenţie la MAI, pentru compensarea muncii suplimentare

În cursul zilei de ieri, la solicitarea punctuală a membrilor noştri de sindicat, preşedintele SNPPC a avut discuţii cu secretarul general al MAI şi cu reprezentanţi ai DGMRU, DGF şi DGJ, referitor la modul concret de aplicare a  ,,Ordinului MAI 40/2018 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară (...)”.

Întâlnirea a vizat atât cadrul normativ general, cât şi clarificarea modului de compensare a muncii suplimentare efectuate, în perioada 2017-2018, de către lucrători din cadrul unor Centre de Cazare a Străinilor luați în Custodie şi din dispecerate subordonate Inspectoratului General pentru Imigrări.

Conform OMAI nr. 40/2018, orele suplimentare sunt pontate de la data 1 aprilie a.c., şi nu de la 1 mai, aşa cum au înţeles unii ordonatori de credite. Reprezentanţii MAI ne-au asigurat că situaţia în cauză se va clarifica, astfel: pentru 2017 se va acorda timp liber corespunzător, iar pentru 2018, în cazurile în care compensarea muncii suplimentare, prin timp liber, nu a fost posibilă în următoarele 60 de zile, adică până la 1 iunie, se va face punerea în plată, în cuantum de 175%, corespunzător numărului de ore pontate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: