Comunicate

06.03.2024 - Prima rundă de negocieri, cu MAI, pentru noul Acord colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor

06.03.2024 - Prima rundă de negocieri, cu MAI,   pentru noul Acord colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor

  Astăzi, 6 martie, are loc prima rundă de discuții și negocieri, la sediul MAI, pentru încheierea unui nou "Acord colectiv privind raporturile de serviciu ale functionarilor publici cu statut special – politisti din Ministerul Afacerilor Interne", care urmează a fi semnat de federațiile sindicale reprezentative și ministrul Afacerilor Interne.

   Acordul aflat în vigoare (în atașament), semnat în luna mai 2022, se apropie de expirare, fapt pentru care, în temeiul Legii dialogului social nr. 337/2022, trebuie încheiat un alt document, pentru încă doi ani.

   În concret, Acordul face referire la drepturile profesionale și economico-sociale ale polițiștilor din MAI, iar principalele capitole privesc: constituirea și utilizarea fondurilor financiar-materiale; securitatea și sănătatea în muncă;  programul zilnic de lucru; recupere sau plată ore suplimentare; pregătirea profesională; măsuri de protecție a liderilor sindicali.

   Vom reveni cu detalii privind dialogul social pe acest subiect.

 

07.03.2024, ora 08,00

Update la informarea de mai sus, de ieri, 03 martie:

Concluziile primei runde de negocieri pe proiectul de Acord:
- 15.03.2024, termen limită de depunere a propunerilor noastre la Comisia MAI;
- 19.03.2024, prima sedință de discuții/negocieri ale propunerilor vizând noul Acord.
Vă rugăm să trimiteți, în continuare, propuneri pe: contact@snppc.ro, până la data de 13.03.2024, astfel încât pe 14.03 să le contabilizăm, așezăm in pagină și să le înaintăm către M.A.I.

Vă mulțumim!

 

Biroul Executiv al FSNPPC

Parteneri SNPPC: