Comunicate

06.04.2021 - TRAGEM ÎNCĂ UN SEMNAL DE ALARMĂ, LA NIVELUL GUVERNULUI: DEFICITUL MAJOR DE POLIȚIȘTI ARE IMPLICAȚII NEGATIVE, ATÂT ASUPRA ORDINII ȘI SIGURANȚEI PUBLICE, CÂT ȘI ASUPRA CETĂȚENILOR ȘI A SOCIETĂȚII, ÎN GENERAL!

06.04.2021 - TRAGEM ÎNCĂ UN SEMNAL DE ALARMĂ, LA NIVELUL GUVERNULUI: DEFICITUL MAJOR DE POLIȚIȘTI ARE IMPLICAȚII NEGATIVE, ATÂT ASUPRA ORDINII ȘI SIGURANȚEI PUBLICE, CÂT ȘI ASUPRA CETĂȚENILOR ȘI A SOCIETĂȚII, ÎN GENERAL!

FSNPPC/Nr. 318   din 06.04.2021

(trimisă, azi, prin e-mail, pe adresa premierului: pm@gov.ro)

                    

                      Către,

      GUVERNUL ROMÂNIEI

Domnului Florin-Vasile CÎȚU, prim-ministru

                

          Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, organizație reprezentativă la nivelul M.A.I., vă aduce la cunoștință o situație cu implicații sociale negative, inclusiv asupra activității Poliției Române, situație care poate fi remediată, de la nivelul Guvernului și al Ministerului Afacerilor Interne, pentru a contribui la eficientizarea misiunilor de ordine și siguranță publică, derulate în slujba cetățenilor și statului:

          În prezent, la nivelul MAI, există un deficit de personal de peste 20% (doar deficitul de polițiști / polițiști de frontieră se ridica la cca. 15.000 de oameni). În aceste condiții, misiunile specifice sunt greu de îndeplinit, în condiții de eficiență, sunt efectuate lunar zeci de ore suplimentare, de către fiecare polițist - pe fondul misiunilor de prevenire/combatere a efectelor pandemiei -, majoritatea neplătite și nerecuperate, iar multe dosare rămân nesoluționate, pentru că este imposibil ca trei polițiști să muncească pentru patru. În acest ritm, cu 0 încadrări în 2021 - întrucât MAI nu a  organizat admitere, în 2020, în școlile de formare profesională inițială -, dar și pe fondul ieșirii naturale din sistem, în special prin pensionările din acest an, este posibil ca deficitul de polițiști să ajungă la cifra de 20.000.

       Date fiind cele prezentate, considerăm că există soluții alternative, cum ar fi:

1 – continuarea organizării unor concursuri de trecere a agenților în corpul ofițerilor de poliție (TCO), pentru 2.000 posturi, având în vedere deficitul de peste 4.000 de ofiteri în MAI;

2 -- majorarea cifrelor de școlarizare în școlile de formare profesională inițială, la 3.000 elevi/an, începând cu septembrie 2021, și la 4.000, din 2022 (cu măsuri corespunzătoare de adaptare a capacităților de școlarizare);  

3 – o soluție poate fi și transferul a 3.000 jandarmi, în cadrul structurilor operative ale Politiei Române, în cursul acestui an;

4 – acordarea majorării salariale prevăzute în art. 38 din Legea nr. 153/2017, pentru a stimula polițiștii care îndeplinesc condițiile legale de pensionare, cu experiență profesională adecvată, să rămână în sistem, contribuind la tutelarea viitorilor polițiști și, implicit, la diminuarea deficitului de personal.

       Precizăm că, în septembrie 2019 și septembrie 2020 (în acest ultim caz, pe fondul pandemiei), nu au avut loc concursuri de admitere în școli, iar numărul elevilor din sesiunea martie 2021 reprezinta abia 10% din deficitul actual de personal.

      Ca un argument: estimăm că, în urma politicilor de austeritate, adoptate recent, pe plan salarial, logistic etc., dar și pe fondul unei impredictibilități în carieră, manifestate inclusiv în Sistemul de apărare, ordine publică si siguranță națională, până la sfârșitul anului 2021 se vor pensiona peste 5.000 de colegi.

      Domnule prim-ministru, așteptăm cu maxim interes răspunsul dumneavoastră, inclusiv o invitație la dialog social, în temeiul legislației în vigoare.

                     Cu stimă,

p. Președintele Biroului Executiv FSNPPC,

Marius IONESCU

Parteneri SNPPC: