Comunicate

06.05.2020 - Continuăm demersurile pentru drepturile membrilor FSNPPC! (Administrația Prezidențială a trimis MAI solicitarea FSNPPC, referitoare la aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 și acordarea sporului de risc medical, în perioada stării de urgență)

06.05.2020 - Continuăm demersurile pentru drepturile membrilor FSNPPC!  (Administrația Prezidențială a trimis MAI solicitarea FSNPPC, referitoare la aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 și acordarea sporului de risc medical, în perioada stării de urgență)

 

După ce, luna trecută, în 9 aprilie, am demarat procedura prealabilă față de Ministerul Afacerilor Interne, cu privire la Decizia nr. 51 a ICCJ (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice echivalente, aflată în plată la nivelul ordonatorului de credite), în data de 28 aprilie a.c., le-am solicitat din nou președintelui României, prim-ministrului și miniștrilor Finanțelor și al Afacerilor Interne (vezi atașamentul) să întreprindă măsurile din zona lor de competență, pentru acordarea acestui drept, dar și a stimulentului de risc medical, asemănător celui reglementat de art. 8 din OUG nr. 43/2020, adoptată pentru perioada stării de urgență.

În situația în care MAI nu va pune în aplicare Decizia ICCJ, inclusiv în ceea ce privește drepturile retroactive, vom continua demersurile în justiție, inslcusiv pe linia executării silite a ordonatorilor de credite care nu au recalculat salariile conform deciziilor definitive obținute de SNPPC la Curțile de Apel și ale instanțelor superioare abilitate (CCR și ICCJ).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 
Parteneri SNPPC: