Comunicate

06.07.2020 - Intervenție SNPPC pentru personalul medical – membrii noștri de sindicat

06.07.2020  -  Intervenție SNPPC pentru personalul medical – membrii noștri de sindicat

 

La intervenția SNPPC, a fost rezolvată o situație defavorabilă pentru personalul medical al CMDTA ,,Dr. N. Kretzulescu” (Policlinica MAI din București).

Președintele Biroului Executiv Central al SNPPC, Dumitru Coarnă, a fost sesizat de către președinta Biroului nostru teritorial din cadrul Policlinicii, Elena Mazilu, că 12 cadre medicale (membrii SNPPC) nu au primit stimulentul de risc medical, aferent perioadei 15 martie-1 aprilie a.c. Dreptul în cauză este reglementat de OUG nr. 43/2020, art. 8, și privește personalul din instituțiile de sănătate, care desfășoară activități specifice în perioada pandemiei, începând cu data de 15 martie.

În fapt, în același interval de 15 zile, unele cadre medicale au primit procentul cuvenit din stimulentul de 2.500 lei brut (sumă impozabilă), iar cele 12 asistente, nu. Situația a fost generată de o interpretare eronată a legii, dar la intervenția SNPPC, lucrurile s-au lămurit, sumele cuvenite urmând a fi acordate retroactiv, la salariul din luna curentă.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

 

Parteneri SNPPC: