Comunicate

06.10.2022 - SNPPC continuă demersurile la nivel european pentru un trai decent pentru membrii noștri

06.10.2022 - SNPPC continuă demersurile la nivel european pentru un trai decent pentru membrii noștri

Miercuri, 5 octombrie 2022, o delegatie a SNPPC a participat la Strasbourg -Franța la o pichetare a sediului Parlamentului European, unde alaturi, de alte organizații sindicale din Franța, Belgia, Italia si Germania, la unison cu acestea ,a solicitat parlamentarilor europeni : Încheiați criza costului vieții: creșteți salariile, taxați profiturile!

Pichetarea s-a desfașurat între orele 13.00-15.00, pe scenă urcând și reprezentantul SNPPC care a precizat problemele generate de criza energiei în România, precum și soluția unui serviciu polițienesc de calitate : PREDICTIBILITATEA in cariera, salarizare și pensionare a angajaților M.A.I.. De asemenea am adus la cunoștința opiniei publice europene ca toți sindicaliștii reprezentați de participanții la pichetare își doresc același lucru : UN TRAI DECENT , iar pentru realizarea acestui țel, i-am asigurat pe camarazii europeni că SNPPC va lupta ORICÂND, ORIUNDE, ORICUM,  ÎMPOTRIVA  ORICUI  SFIDEAZĂ DREPTURILE NOASTRE!.

În aceeași zi, între orele 17.00-19.00, la sediul Parlamentului European, în sala WEISS S2.1 s-a desfășurat o dezbatere la care au participat alaturi de liderii sindicatelor protestatare și parlamentari europeni ( Franța, Spania, Germania, Olanda, România, Italia). Cu această ocazie, de la prezidiu au luat cuvântul 5 persoane care au adus la cunoștința audienței cum traiesc și sunt afectate de aceste vremuri. Au vorbit un agricultor (Spania), o femeie de serviciu (Italia), un polițist (România), un mecanic de tren (Belgia) și un electrician (Franța).

Colegul nostru a vorbit celor prezenti in sala despre evolutia carierei sale de 20 de ani, evoluția salariului său, despre faptul că în prezent polițiștii sunt afectați de criza energetică și de politica strâmbă a Guvernului României în ceea ce privește salarizarea angajaților M.A.I., prin neaplicarea în integralitatea sa a Legii 153/2017. Concluzia generală a dezbaterii a fost că  ESTE IMPERATIV NECESAR CA DECIDENȚII POLITICI SĂ SE TREZEASCA, SĂ IA MĂSURI EFECTIVE DE  ÎMBUNĂTĂȚIRE A TRAIULUI FIECĂRUI CETAȚEAN EUROPEAN, FĂRĂ DISCRIMINARE!

SNPPC va continua lupta pentru drepturile membrilor săi, polițiști, personal contractual și pensionari M.A.I..

Parteneri SNPPC: