Comunicate

06.11.2018 - Continuă înscrierile pentru admiterea în şcolile de agenţi si subofiţeri ale MAI

06.11.2018 - Continuă înscrierile pentru admiterea în  şcolile de agenţi si subofiţeri ale MAI

Înscrierile pentru admiterea într-una dintre şcolile de agenţi/subofiţeri ale MAI,  sesiunea ianuarie 2019, continuă până pe data de 23 noiembrie a.c.

În total, şcolile postliceale din MAI scot la concurs 2.880 locuri, dintre care: 1.600-Poliţie (1.300 la Câmpina şi 300 la Cluj), 280-Poliţie de Frontieră (Oradea) şi 700-Jandarmi (câte 350 locuri pentru Drăgăşani şi Fălticeni) şi 300-Pompieri/Protecţie Civilă (Şcoala de la Boldeşti).

Recrutarea candidaţilor se realizează de către structurile centrale și teritoriale de resurse umane ale inspectoratelor generale care au locuri aprobate la aceste instituţii, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reședință și sarcinile de recrutare stabilite. Structurile teritoriale de resurse umane ale IGPR realizează recrutarea candidaţilor şi pentru locurile IGPF, în situaţia în care aceştia din urmă nu au domiciliul într-un judeţ de frontieră.

Recrutarea şi selecţia copiilor aflaţi în întreţinerea poliţiştilor răniţi, precum şi cei ai poliţiştilor decedaţi într-un accident de muncă şi a copiilor personalului militar, clasat inapt sau apt limitat pentru serviciul militar ori, după caz, decedat, în timpul şi în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se fac conform  prevederilor Ordinului m.a.i. nr. 35/2014, respectiv ale Ordinului m.a.i. nr. 108/2014. Cei în drept pot solicita în scris ministrului afacerilor interne înmatricularea în instituţiile de învăţământ ale MAI, în anul I de studii, fără susţinerea probei de verificare a cunoştinţelor.

SNPPC le urează succes candidaţilor şi le va fi alături, celor admişi, pe întreaga perioada a şcolarizării, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului nostru de învăţământ şi asistenţă de specialitate în situaţiile în care nu le vor fi respectate în integralitate drepturile conferite de statutul de elev MAI!

Biroul Executiv Central

Parteneri SNPPC: