Comunicate

07.01.2019 - Solicitări pentru participarea la acțiunile de protest, alături de FSNPPC

07.01.2019 - Solicitări pentru participarea la acțiunile de protest, alături de FSNPPC

În urma comunicatului FSNPPC din data de vineri, 4 ianuarie a.c., privind notificarea depusă la  Primăriei Capitalei, pentru organizarea unor proteste, la sediul MAI, în zilele de 7-8 februarie,  precizăm că președintele organizației noastre, Dumitru Coarnă, a primit solicitări telefonice din partea conducerii Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (în baza Protocolului de colaborare), dar și a unor asociații ale cadrelor militare în rezervă și în retragere, care vor să se ralieze acțiunilor noastre de protest.

Reiterăm faptul că revendicările FSNPPC vizează, în esență, măsurile legislative adoptate de Guvern, în ultimii ani, sau reconfirmate prin OUG nr. 114/29.12.2018, cu privire la salarizarea polițiștilor / personalului contractual, înghețarea unor sporuri salariale la nivelul, și așa mic, al lunii dec. 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii / ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar și modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariția Legii nr. 223/2015.

În context, vom avea în vedere extinderea documentației necesare organizării protestelor în acord cu procedurile legale în vigoare.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL FSNPPC

Parteneri SNPPC: