Comunicate

07.04.2021 - PRECIZĂRI privind încadrarea în condiții de muncă a polițiștilor puși la dispoziție

07.04.2021   -   PRECIZĂRI  privind încadrarea în condiții de muncă a polițiștilor puși la dispoziție

SNPPC/ 07.04.2021

 

 

PRECIZĂRI

privind încadrarea în condiții de muncă a polițiștilor puși la dispoziție

Urmare unor sesizări ale membrilor SNPPC, am identificat mai multe unități în care șefii/angajatorii nu respectă prevederile ,,OMAI nr. 6/2019 pentru modificarea unor acte normative din domeniul managementului resurselor umane (...)”, respectiv încadrarea în condiții de muncă a funcționarilor publici cu statut special-polițiști, puși la dispoziție din diferite motive.

Precizăm că, în noua Fișa cu sarcini și responsabilități, întocmită în condițiile punerii la dispoziție, pe lângă atribuțiile specifice, trebuie stipulată și încadrarea în condiții de muncă, acestea fiind echivalente sarcinilor îndeplinite în condiții de similitudine cu acei colegi care  au atribuții similare posturilor din cadrul structurii respective.  

Recomandăm tuturor membrilor SNPPC, aflați în situația sus-menționată, să verifice încadrarea în condiții de muncă, iar în situația în care constată erori, să le aducă la cunoștința șefilor ierarhici, inclusiv a șefului unității/ordonatorului de credite care a aprobat Fișa.

Dacă situație nu este soluționată în timp util, colegii în cauză pot contacta Departamentul Juridic al SNPPC, la adresa de e-mail:  juridic@snppc.ro.

Spre exemplificare: în urma demersurilor SNPPC, este în curs de soluționare situația unor colegi de la IPJ Ilfov, care, prin punerea la dispoziție, au fost încadrați eronat în condiții de muncă ,,normale”, deși trebuiau să beneficieze de condiții de muncă ,,deosebite”  sau ,,speciale”.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri SNPPC: