Comunicate

07.05.2020 - Guvernul îi solicită ministrului Afacerilor Interne punerea în aplicare a Deciziei ICCJ 51/2019! Dacă nu respectă decizia instanței supreme, FSNPPC îi solicită DEMISIA!

07.05.2020  -  Guvernul îi solicită ministrului Afacerilor Interne  punerea în aplicare a Deciziei ICCJ 51/2019!    Dacă nu respectă decizia instanței supreme, FSNPPC îi solicită DEMISIA!

 

Solicitările scrise, trimise de către președintele FSNPPC, în data de 28 aprilie a.c., președintelui României și prim-ministrului, cu privire la punerea în aplicare a Deciziei nr. 51/2019 a ICCJ (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice echivalente, aflată în  plată la nivelul ordonatorului de credite) au fost direcționate exclusiv către MAI.

In răspunsul primit de la Secretariatul General al Guvernului (vezi atașamentul pe contul nostru de facebook), se precizează că petiția noastră a fost transmisă Ministerului Afacerilor Interne, cu mențiunea de ,,luare a măsurilor legale care se impun”. Considerăm că aceste măsuri - pe care ministrul Marcel Vela trebuie să le pună în aplicare și să le comunice, în termen legal, Guvernului și FSNPPC -  nu pot sfida Decizia CCR 794/2016, Decizia ICCJ 51/2019 și nici legislația care reglementează și impune angajatorilor echivalarea salariilor la nivelul maxim al funcției publice aflate în plată!

Reamintim faptul că SNPPC a notificat prealabil conducerea MAI, pe această temă, în data de 9 aprilie a.c., dar încă nu am primit, în scris, un punct de vedere edificator, cu privire la aplicarea/neaplicarea deciziilor instanțelor supreme. În funcție de conținutul acestuia, vom decide strategia juridică de acțiune în instanțele civile și, după caz, vom recurge la proceduri legale de executare silită, în temeiul hotărârilor definitive obținute de SNPPC la Curțile de Apel, pentru câteva mii de membri de sindicat. De asemenea, luăm în calcul organizarea unor forme legale de protest sindical.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: