07.09.2018 - Acţiuni SNPPC în instanţă, pentru salarizarea la nivel maxim

07.09.2018 - Acţiuni SNPPC în instanţă, pentru salarizarea la nivel maxim

Comunicate

La solicitarea membrilor SNPPC, revenim cu informarea referitoare la demersurile privind salarizarea la nivel maxim:  

În virtutea calităţii procesuale conferite de lege, care ne dă dreptul să reprezentăm, în faţa angajatorilor şi a instanţelor de judecată, interesele salariale ale membrilor noştri de sindicat (pe bază de împuternicire specială), am efectuat procedurile prealabile şi am intentat procese în contencios administrativ-fiscal unităţilor, pentru recuperarea sumelor aferente salarizării maxime în plată, respectiv sporuri sau alte drepturi salariale: sporul de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare (pentru agenţi) şi salariul de merit.

Invocând  Decizia CCR  nr. 794/2016 - excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții ale art. 3 din ,,OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare”, Biroul Executiv Central al SNPPC a câştigat anul acesta, definitiv şi irevocabil, două procese la Curtea de Apel Bucureşti: în luna mai - dosarul nr. 24403/3/2017 şi în luna iulie - dosarul nr. 25930/3/2017. Astfel, Curtea a obligat ordonatorii de credite să recalculeze drepturile salariale ale membrilor SNPPC reclamanţi, aceştia urmând să beneficieze, începând cu data de 09.04.2015, de nivelul maxim de salarizare acordat prin raportare la condiţiile identice de încadrare pe funcţia publică, existente în cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupaţionale.

De asemenea, avem câştigate, pe fond, zeci de procese, care sunt atacate cu apel de către angajatori, dar departamentul nostru  juridic  acţionează astfel încât TOŢI MEMBRII SNPPC SĂ-ŞI CÂŞTIGE SUMELE RESTANTE CUVENITE.

Facem APEL la membrii noştri de sindicat, care încă nu au completat împuternicirile cerute de lege, să se adreseze liderilor teritoriali SNPPC, pentru consiliere şi reprezentare juridică, în acest sens.

Relaţii se pot obţine prin intermediul membrilor birourilor teritoriale SNPPC sau direct de la Biroul Executiv Central (email: contact@snppc.ro; tel 031.105.11.41/42; fax: 021.315.37.25).

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: