Comunicate

07.09.2020 - COMUNICAT: Demersul reparator al FSNPPC se concretizează: începând cu luna septembrie a.c., se vor acorda restanțele salariale, conform OUG 75/2020

07.09.2020    -  COMUNICAT:  Demersul reparator al FSNPPC se concretizează:  începând cu luna septembrie a.c., se vor acorda restanțele salariale,  conform OUG 75/2020

 

În urmă cu peste trei ani, în temeiul Deciziei CCR nr. 794/2016, am început demersul în justiție privind salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, pentru membrii SNPPC care ne-au împuternicit, în scris, să le reprezentăm interesele în instanțele de contencios administrativ-fiscal (circa 25. 000 de oameni).  După apariția Deciziei ICCJ 51/2019, care a confirmat justețea acțiunilor noastre, MAI a fot nevoit să promoveze ,,OUG nr. 75 din 14.05.2020, pentru completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri (...)”.

Actul normativ instituie reglementări privind reconstrucția salariilor polițiștilor și acordarea drepturilor restante, începând cu octombrie a.c., pe ultimii trei ani, de la 1 ianuarie 2017 și până în prezent, prin recalcularea sporurilor pentru pericol deosebit,  fidelitate și studii superioare - în cazul agenților de poliție/poliție de frontieră.

Începând cu luna în curs, în două sesiuni de plată - 14 și 22 sept. -, IGPF va acorda restanțele pentru luna august 2020, iar sumele cuvenite pentru perioada ianuarie-iulie vor fi acordate la salariul din octombrie. De asemenea, și la nivelul Aparatului Central al MAI, al IGPR și al IGI, se depun eforturi pentru finalizarea actelor administrative, astfel încât plata restanțelor se înceapă tot cu luna septembrie.

Pentru cei pensionați în intervalul de referință, unitățile angajatoare vor trimite datele salariale către Casa Sectorială de Pensii a MAI, care va face din oficiu recalcularea și va acorda restanțele cuvenite.

Reamintim faptul că FSNPPC a avut întâlniri, în ultima lună, cu toți factorii responsabili din Aparatul Central al MAI și din inspectoratele generale, pentru aplicarea unitară a Normelor metodologice prevăzute de OUG 75, în special în ceea ce privește sporul de studii superioare pentru agenți, solicitând ca acesta să fie acordat pe baza unor criterii clare, concise și fără echivoc, care să nu lase loc de interpretări tendențioase sau răuvoitoare din partea șefilor.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: