Comunicate

07.10.2021 - Se impune majorarea cuantumului normei de hrană, conform legii; solicitare oficială adresată MAI și MApN

07.10.2021 - Se impune majorarea cuantumului normei de hrană, conform legii; solicitare oficială adresată MAI și MApN

Ex unic

FSNPPC/Nr. 387/07.10.2021

Se transmite electronic

 

 

Către,

  • MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Lucian-Nicolae BODE, MINISTRU

 

  • MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE

Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, MINISTRU

 

      Prin prezenta, vă informăm că Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie cu reprezentativitate juridică în Ministerul Afacerilor Interne, recunoscută de Tribunalul Municipiului București, conform Legii dialogului social nr. 62/2011, având în componență cca. 40.000 de angajați din MAI, este îndrituită să apere drepturile/interesele membrilor săi de sindicat, în relațiile de muncă statuate între angajatori și angajați.

     În calitate de Federație sindicală reprezentativă, vă solicităm să inițiați, în comun cu ceilalți conducători ai instituțiilor din Sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională,  demersurile juridice prevăzute de ,,OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, în sensul actualizării cuantumului normei de hrană cuvenite polițiștilor, militarilor și personalului contractual, prin raportare la ultimii indici ai prețurilor de consum - capitolul ,,Mărfuri alimentare” -, așa cum aceștia au fost actualizați de către  Institutul Național de Statistică.

     Avem în vedere faptul că, în prezent, aceștia au depășit valoarea procentuală de 6%, iar OG nr 26/1994 stipulează că norma de hrană se va actualiza atunci când este depășită valoarea procentuală de 5%, față de luna în care aceasta a fost calculată ultima dată.

     Rugăm răspuns prin e-mail, la adresa din antet.

 

    Cu deosebită stimă,

 

Președintele Biroului Executiv FSNPPC

Marius IONESCU

Fisiere incarcate

Parteneri SNPPC: