Comunicate

08.01.2024 - COMUNICAT: SNPPC, implicat activ în reorganizarea IPJ Constanța

08.01.2024 - COMUNICAT:  SNPPC, implicat activ în reorganizarea IPJ Constanța

 

   La patru luni după anunțul conducerii MAI, privind reorganizarea IPJ Constanța, astăzi, 8 ianuarie 2024, are loc ședința de informare detaliată privind proiectul în cauză, întocmit de grupul de lucru constituit în acest scop.

   Activitatea de prezentare a proiectului se desfășoară la sediul IPJ Constanța, în prezența consiliului de conducere al IPJ Constanta, iar SNPPC este reprezentat la cel mai înalt nivel, prin conducerea Biroului Executiv Central -  președintele și secretarul general SNPPC -, așa cum prevede art. 31 (2) din Legea dialogului social nr. 367/2022: ,, Informarea şi consultarea angajaţilor/lucrătorilor reprezentaţi conform art. 102 alin. (1) lit. B, cu privire la deciziile care pot duce la modificări importante în organizarea muncii, în relaţiile contractuale sau în raporturile de muncă (...)”.

   Vom reveni cu detalii despre acest demers și vom urmări ca reorganizarea să respecte ,,OMAI nr. 105/2013 privind managemntul organizatoric și planificarea structurală în MAI”, dar și documentele biltarale, de interes pentru drepturile angajaților, semnate de noi și de conducerea Ministerului Afacerilor Interne: ,,Acordul colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu statut special - polițiști din MAI” și ,,Contractul Colectiv de Muncă la nivel grup de unități din MAI (pentru personalul contractual).

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

 

Parteneri SNPPC: