Comunicate

08.04.2020 - Se mai întâmplă și lucruri bune: mesaj primit de la un coleg polițist, membru SNPPC

08.04.2020 - Se mai întâmplă și lucruri bune: mesaj primit de la un coleg polițist, membru SNPPC

 

Buna seara!
Lucrez in cadrul Biroului Ordine Publică, la o sectie din capitala.
Astazi am primit un apel prin 112, cum ca un batran este cazut in casa, iar Ambulanta solicita sprijin. Am aflat ulterior ca statuse 8 ore pe podea.
Am ajuns acolo si am comstatat ca cei de la ambulanta erau in apartament si l-au stabilizat pe batranul de 90 si ceva de ani, dar voiau un martor, pt ca batranul se simtea acum bine si nu dorea sa mearga la spital, iar cineva trebuia sa semneze.
Dupa ce au plecat, am aflat de la vecini ca nu are pe nimeni, afara de sora sa care locuieste in cealalta parte a Bucurestiului si este nedeplasabila. Nu era prima data cand cazuse in casa sau pe scara blocului si am decis sa ii explicam omului ca este bine pt el sa il supravegheze cineva 24/7, ca sa nu mai treaca prin astfel de episoade, mai ales ca acum, din cauza virusului, nu mai venea nimeni pe la el, dar el nu vroia sa plece de acasa. Într-un final, am cazut de acord cu acesta sa chemam Asistenta sociala.
In continuare, cat asteptam Asistenta sociala, iar domnul era intins pe pat, s-a inecat cu saliva, moment la care l-am intors pe o parte si dupa mai multe manevre l-am ajutat sa elimine blocajul. Dupa sosirea asistentilor sociali am mers sa fac o copie dupa pv, iar la intoarcere am gasit un alt echipaj de ambulanta PMB, care iesea din lift impreuna cu persoana aflata in carucior, care isi dadea ochii peste cap. Vazand asta, le-am spus si i-am ajutat sa il intinda si sa inceapa manevrele de resuscitare, iar dupa cateva momente si-a revenit( abia ). Am solicitat dispeceratului un echipaj SMURD. Dupa cateva minute, a sosit un echipaj SMURD, care l-a transportat pe acesta la spital si sper ca va fi bine.
Poate ar fi bine sa postam aceasta speta, ca lumea sa nu mai spuna ca nu ne intereseaza soarta oamenilor si ca venim la munca sa facem abuzuri. Daca nu ne interesa, semnam si plecam, iar batranul nu mai era in viată acum...Nu am scris asta sa ma laud, dar poate opinia publica va intelege ce inseamna sa fii politist si sa practici aceasta meserie pentru a ajuta comunitatea. Vad tot mai multe comentarii negative la adresa noastra si asta ma deranjeaza. O seara frumoasa!

Parteneri SNPPC: