Comunicate

08.05.2019 - INFORMARE: Modificarea OMAI nr. 140/2016, pusă în dezbatere publică; așteptăm propunerile dvs până la data de 14 mai a.c.

08.05.2019 - INFORMARE: Modificarea OMAI nr. 140/2016, pusă în dezbatere publică; așteptăm propunerile dvs până la data de 14 mai a.c.

MAI a inițiat, ieri, 7 mai, procedura de modificare a ,,OMAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne - https://www.snppc.ro/…/div…/OMAI-140-din-2016-actualizat.pdf - și așteaptă popuneri timp de 10 zile.

Textul proiectul actului normativ, Referatul de aprobare, Anexele etc. pot fi consultate la adresa: http://mai.gov.ro/index05_1.html.

Conform Notei de fundamentare, ,,Intervenția normativă vizează stabilirea unor norme interne, care să susțină proiectarea și aplicarea, cu prioritate, a unor măsuri eficiente și eficace pentru dezvoltarea și menținerea deprinderilor tactice de bază ale personalului operativ, care lucrează nemijlocit cu publicul, din cadrul inspectoratelor generale, îmbunătățirea capacității de reacție imediată a personalului, creșterea încrederii în forțele proprii și creșterea autorității personalului și instituției (...). De asemenea, s-a reglementat, în mod expres, aplicarea procedurii de delegare și în cazul delegării polițistului la unitățile de parchet sau la alte autorități și instituții publice”.

Rugăm liderii SNPPC și membrii noștri de sindicat interesați să contribuie la îmbunătățirea formei finale a acestui OMAI să ne trimită propuneri, până la data de 14 mai, la adresa: contact@snppc.ro.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: