Comunicate

08.09.2019 - Alegerile prezidențiale: misiuni suplimentare, dar și drepturi aferente!

08.09.2019 - Alegerile prezidențiale: misiuni suplimentare, dar și drepturi aferente!

Alegerile pentru Președintele României, care vor avea loc duminică, 10 noiembrie 2019, presupun misiuni suplimentare pentru polițiști, polițiști de frontieră și alte categorii de forțe din MAI.

Conform legii, Ministerul Afacerilor Interne ia măsuri pentru menținerea și asigurarea ordinii publice în localități, în zona și în interiorul secțiilor de votare, pe întreaga perioadă electorală, inclusiv  înainte și după ziua votului. Pe lângă misiunile de ordine publică, forțele MAI desemnate asigură și securitatea documentelor electorale, pe timpul tipăririi, transportului și depozitării acestora, a buletinelor de vot și a celorlalte materiale care privesc ori au fost create în timpul procesului electoral.

Reamintim faptul că personalul care execută misiuni cu ocazia alegerilor are o serie de drepturi, cum ar fi: compensarea cu timp liber corespunzător a muncii suplimenare sau plata orelor lucrate peste program, dacă nu au fost recuperate în natură; acordarea majorării pentru SDSL, respectiv pentru orele lucrate în zilele de week-end și sărbători legale; acordarea drepturilor privind delegarea, diurna, alocația pentru cazare și  transportul, după caz.

În acest context, liderii și delegații noștri sindicali vor monitoriza modul de acordare a drepturilor cuvenite polițiștilor și personalului contractual incluși în planurile de măsuri, astfel încât acestea să fie respectate din toate punctele de vedere.

Membrii SNPPC care consideră că le-au fost încălcate drepturile profesionale și economico-sociale pot sesiza liderii sindicali din unități sau se pot adresa direct Biroului Executiv Central SNPPC, la adresa de e-mail: contact@snppc.ro, pentru consiliere juridică.

De asemenea, îi solicităm, public, domnului ministru Marcel Vela, să transmită șefilor structurilor MAI o dispoziție fermă, referitoare la respectarea acestor drepturi aferente personalului  implicat în procesul electoral.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: