La solicitarea membrilor noștri de sindicat, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, s-a întâlnit, azi, la sediul IPJ Mureș, cu lucrători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pe marginea petiției adresate de către aceștia MAI, IGPR, dar și altor instituții cu atribuții judiciare. Polițiștii au reclamat, în luna septembrie a.c., managementul abuziv și unele fapte cu conotație penală săvârșite de către șeful serviciului, comisarul șef S.I., care au condus la tensionarea relațiilor de muncă și, implicit, la o stare anormală de funcționare a acestei structuri, în ultimi trei ani (probleme cunoscute la nivelul IPJ).
Reamintim că petiția lor a fost comentată pe larg, recent, în mass-media, readucând IPJ Mureș în centrul atenției, la nici o lună după evenimentul care a umbrit imaginea Poliției Române, când liderul zonal al unui grup infracțional organizat, la eliberarea din arest, a defilat călare chiar prin faţa sediului Poliției Județene, însoțit de mai mulți acoliți, sfidând nu doar bunul simț, dar și comunitatea, ordinea publică și autoritățile de aplicare a legii, la adresa cărora a proferat injurii și amenințări.
Între acuzele aduse șefului SAS, membrii SNPPC reclamă: pontaje fictive, în favoarea sa (150 de ore în perioada aprilie-octombrie 2018) și a adjunctului T.L. (48 de ore de noapte, neefectutate în realitate), și încasarea sumelor aferente acestor pontaje; obligarea subordonaților la redactarea unor rapoarte prin care aceștia renunță, ,,de bună voie”, la plata orelor suplimentare acumulate în ultimii ani și nerecuperate în 60 de zile; utilizarea unor mijloace logistice din patrimoniul unității, în interes personal etc.
După discuția cu inspectorul general al Poliției Române, de săptămâna trecută, președintele SNPPC i-a contactat, telefonic, în cursul zilei de azi, pe șeful SIAS și pe directorul Direcției Control Intern din cadrul IGPR, tot pe tema în cauză, precizând, între altele, că, în interesul membrilor noștri de sindicat din SAS - IPJ Mureș, ne prezervăm dreptul de a redacta o plângere penală la adresa șefului acestei structuri.
Temeiul legal îl constituie reprezentativitatea juridică a sindicatului nostru în ceea ce privește apărarea drepturilor și a intereselor profesionale ale membrilor săi (în baza Legii nr. 62/2011), iar demersul SNPPC nu reprezintă o imixtiune în activitatea autorităților abilitate să cerceteze și, dacă e cazul, să dispună măsuri de sancționare, dar și de așezare în parametri normali de funcționare a SAS Mureș.
BIROUL EXECUTIV CENTRAL