Comunicate

09.11.2018 - Săptămână de dialog cu membrii SNPPC

09.11.2018 - Săptămână de dialog cu membrii SNPPC

5 noiembrie – întâlnire cu agenţii de poliţie din Promoţia noiembrie 2018, repartizaţi la Direcţia Generală de Poliţie a Capitalei; 6 noiembrie – adunare generală statutară pentru alegerea Biroului teritorial SNPPC la Serviciul Teritorial al PF Arad şi discuţii cu personalul Centrului de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică Horia-Arad, subordonat IGI; 7-8 noiembrie, discuţii cu membrii noştri de sindicat din Serviciul Teritorial al PF Iaşi, Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului PF Iași, Sectoarele PF Ţuţora şi Răducăneni, Serviciul Teritorial PF Vaslui, cu Sectoarele PF Vaslui şi Albiţa, dar şi cu lucrătorii de la PF Aeroport Iaşi.  

A fost o săptămână a dialogului pentru conducerea SNPPC, preşedintele Dumitru Coarnă deplasându-se în toate aceste unităţi, pentru întâlniri şi discuţii directe cu  poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi personalul contractual din cadrul organizaţiei noastre. Temele abordate au vizat aspecte profesionale diverse, în special dintre cele care necesită deseori intervenţia sindicatului pentru soluţionare, dar şi modul de aplicarea a unor acte normative cu impact asupra salarizării, programului de lucru, sănătăţii/securităţii în muncă etc.

Au fost amintite intervenţiile repetate ale SNPPC la factorii decizionali din Executiv şi Legislativ, pentru intrarea anticipată în grilă, la 1 decembrie 2018, cu 85% din cuantumul salarial prevăzut pentru 2022, dar şi acţiunile în instanţe pentru salarizarea la nivel maxim, care implică sute de procese civile, în numele a zeci de mii de membri SNPPC.

De asemenea, au fost adusă în discuţie Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată, anul trecut, prin OUG, şi s-au relevat demersurile SNPPC, către Guvern şi Parlament, pentru corectarea disfuncţiilor apărute. Membrii SNPPC au fost asiguraţi că beneficiază permanent de asistenţă juridică şi consiliere, pe diferite probleme de interes.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: