Comunicate

1 DECEMBRIE 2022 - Fără jertfa înaintașilor, sărbătoarea de astăzi nu ar fi existat!

1 DECEMBRIE 2022 - Fără jertfa înaintașilor, sărbătoarea de astăzi nu ar fi existat!

 

Astăzi, 1 Decembrie 2022, de Ziua Națională, avem onoarea de a le aduce un pios omagiu Eroilor Neamului, care în urmă cu 104 ani au contribuit la reîntregirea națiunii române, realizând Marea Unire.

La acea vreme, urmând voința poporului, Armata, Biserica, oamenii de cultură și de  stat, alături de politicienii responsabili, și-au dat mâna pentru a desăvârși unul dintre cele mai importante deziderate ale neamului românesc, inițiat în urmă cu 59 de ani, la 24 ianuarie 1859, când se săvârșise Unirea Principatelor.

Defilând în fiecare an, pe sub Arcul de Triumf din Capitală, detașamentele reprezentative ale  Forțelor Armate, reunite în familia ocupațională Apărare,Ordine Publică și Siguranță Națională, le prezintă cuvenitul onor înaintașilor noștri, care s-au sacrificat pentru ca noi să trăim cu demnitate peste timp și să fim vrednici de moștenirea lăsată generațiilor de astăzi și de mâine, ridicându-ne la înălțimea sacrificiului lor!

Cu această ocazie, urăm tuturor românilor, atât din interiorul granițelor, cât și de peste hotare, un sincer și călduros  LA MULȚI ANI!

  LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI! 

  

Biroul Executiv Central al SNPPC

Parteneri SNPPC: