Comunicate

1 Decembrie 2023 - De Ziua Națională, ne omagiem înaintașii!

1 Decembrie 2023  -  De Ziua Națională, ne omagiem înaintașii!

                                                         

 

   Ziua de astăzi, 1 Decembrie 2023, este dedicată jertfei Eroilor Neamului, cărora le aducem un pios omagiu pentru realizarea Marii Uniri și reîntregirea națiunii române, în urmă cu 105 ani.

   În acord cu voința poporului, de la acea vreme, Armata, Biserica, oamenii de cultură și de  stat, alături de politicienii responsabili, și-au dat mâna pentru a desăvârși unul dintre cele mai importante deziderate ale neamului românesc, inițiat în urmă cu 59 de ani, la 24 ianuarie 1859, când se săvârșise primul pas: Unirea Principatelor.

   Defilarea de 1 Decembrie, pe sub cupola Arcului de Triumf din Capitală, a detașamentelor reprezentative ale  Forțelor Armate, reunite în familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, este simbolul cuvenitului onor adus înaintașilor noștri, care s-au sacrificat pentru ca noi să trăim demni, peste timp, cu obligația de ne a ne ridica la înălțimea jertfei lor, demonstrând astfel că suntem vrednici de moștenirea lăsată generațiilor de astăzi și de mâine!

   În această zi solemnă, le urăm tuturor românilor, atât din interiorul granițelor, cât și de peste hotare, un sincer și călduros  LA MULȚI ANI!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

GLORIE  ETERNĂ  EROILOR  NEAMULUI!

 

Biroul Executiv Central al SNPPC

Parteneri SNPPC: