Comunicate

10.01.2023 - Majorarea sumei aferente gradului profesional/militar, pe ultima sută de metri, spre legiferare

10.01.2023 -  Majorarea sumei aferente gradului profesional/militar, pe ultima sută de metri, spre legiferare

 

Astăzi, 10 ianuarie 2023, plenul Consilului Economic și Social  (din care face parte și un reprezentant SNPPC) a dezbătut ,,Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare”, inițiat de către Ministerul Apărării Naționale, proiect  avizat pozitiv de către toate structurile guvernamentale abilitate, inclusiv de cele din cadrul SNAOPSN.

Reprezentantul SNPPC în CES a susținut și a argumentat necesitatea majorării cuantumului valoric aferent gradului profesional/militar, care trebuia ancorat în realitățile economice actuale, iar, ca urmare, proiectul de HG a fost avizat favorabil, cu o majoritate covârșitoare, respectiv 33 voturi pentru și doar 3 împotrivă.

Proiectul HG, avizat de CES, va fi inclus pe agenda ședintei de Guvern, care va avea loc mâine, urmând a produce efecte începând cu drepturile salariale cuvenite pentru luna ianuarie a.c., conform OUG nr. 168 / 2022, care prevede, la art. I (6) : Începând cu data de 1 ianuarie 2023, pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut se exceptează de la prevederile alin. (5).

Conform proiectului HG, cuantumurile în discuție vor fi majorate semnificativ, în procente ajungând până la 80% din valoarea actuală.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: