Comunicate

10.02.2021 - Intervenție oficială și promptă a FSNPPC, pentru vouchere de vacanță/decontul serviciilor turistice în 2021

10.02.2021 - Intervenție oficială și promptă a FSNPPC, pentru vouchere de vacanță/decontul serviciilor turistice în 2021

FSNPPC/Nr. 263/264/265 din 10.02.2021

Se transmite electronic/fax

 

Către,

MINISTERUL ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI

  • Domnului Claudiu NĂSUI, MINISTRU

FEDERAȚIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC

  • Domnului Mohammad Murad - presedinte

AGENȚIA NAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DIN TURISM

  • Domnului Dumitru LUCA, președintele Consiliului Director

 

În calitate de Federație sindicală cu reprezentativitate juridică la nivelul sectorului de activitate ,,Ordine Publică”, gestionat de Ministerul Afacerilor Interne - recunoscută ca atare de Tribunalul Municipiului București, Secția Civilă -, având în componență circa 40.000 de membri - polițiști și personal contractual, vă supunem atenției o situație cu implicații comune asupra instituțiilor/organizațiilor pe care le reprezentăm și, în ansamblu, asupra economiei naționale:

Conform legislației în vigoare, în prezent, pentru personalul din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de profil de pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută la art. 1 alin. (2) din OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță (1.450 de lei/an).

Prin OUG emisă în ianuarie 2021, a fost luată măsura decontării serviciilor turistice, aferente anului 2020, și în în cursul anului curent, pentru contracararea economică a efectelor fenomenului pandemiei medicale, care a afectat global turismul și serviciile din domeniu.   

Având în vedere unele declarații recente ale factorilor guvernamentali/politici decidenți (inclusiv a președintelui  PNL - președinte și al Camerei Deputaților), privind posibilitatea anulării, prin Legea bugetului pentru anul 2021, a acestei măsuri cu efect economic benefic, la nivel național, apreciem că atât angajații familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, cât și cei din mediul privat sau din alte sectoare bugetare, vor fi prejudiciați de voucherele de vacanță sau, după caz, de posibilitatea decontării serviciilor turistice, ceea ce ar afecta în mod negativ serviciile și industria din sistemul HORECA.

Față de cele prezentate, ne exprimăm disponibilitatea pentru dialog și, în special, pentru utilizarea pârgiilor legale de care dispunem, cu toții, în vederea  susținerii unor măsuri economice și fiscale cu impact pozitiv în rândul angajaților și al serviciilor turistice prestate la nivel național.

În considerarea celor menționate, așteptăm, în timp rezonabil, punctul dumneavoastră de vedere.

Cu deosebită stimă și mulțumiri,

 

p.PREȘEDINTELE BIROULUI EXECUTIV FSNPPC

Marius IONESCU

Parteneri SNPPC: