Comunicate

10.05.2022 - REVENDICARE ULTIMATIVĂ a SNPPC: aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, de la 1 iulie 2022!

10.05.2022 - REVENDICARE ULTIMATIVĂ a SNPPC: aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, de la 1 iulie 2022!

FSNPPC/Nr. 69  din 10.05.2022

Se transmite electronic/fax                   

   Către,

CAMERA DEPUTAȚILOR

  • Domnului Ion-Marcel CIOLACU, PREȘEDINTE

GUVERNUL ROMÂNIEI

  • Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, PRIM-MINISTRU

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

  • Domnului Lucian-Nicolae BODE, MINISTRU

                   

În calitate de organizație sindicală reprezentativă din punct de vedere juridic la nivelul sectorului de activitate ,,Ordine publică”, recunoscută de Tribunalul Municipiului București, în baza Legii nr. 62/2011, Federația noastră – cea mai mare din România, care are în componență circa 40.000 de membri -, apără drepturile și promovează interesele profesionale, sociale și economice ale polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.  

Prin prezenta, revenim asupra solicitărilor noastre anterioare, adresate în scris, precum și cu prilejul întâlnirilor directe pe care le-am avut, pe parcursul anului trecut și al celui curent, și vă aducem la cunoștință o REVENDICARE LEGITIMĂ, care necesită implicarea dumneavostră politică, mai ales în contextul actual, generat de conflictul militar existent aproape de granițele României, conflict în care Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională are deja un rol important, prin misiunile specifice derulate în interes național:

- aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, de la 1 iulie 2022, în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la militarii, polițiștii și personalul contractual din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națio nală, dat fiind faptul că, prin ordonanțe de guvern succesive, emise în ultimii doi ani, am fost amânați de la acordarea acestui drept, situație care a generat și generează o mare nemulțumire în rândul angajaților din sistem.

Vă reamintim faptul că această revendicare este fundamentată de riscurile profesionale majore, precum și de incompatibilitățile/interdicțiile impuse prin lege, cu privire la posibilitatea de a desfășura și alte activități lucrative, pentru completarea ,,coșului zilnic”.

În cazul în care solicitarea nostră nu va fi soluționată, ne rezervăm dreptul de a declanșa un conflict major de muncă și de a acționa atât prin mijloace sindicale specifice (în colaborare cu alte organizații de profil), cât și prin intermediul justiției.

      Rugăm răspuns la adresa de e-mail din antet.

     Cu stimă,

 

 Președintele Biroului Executiv FSNPPC

ZELCA Vasile       

Parteneri SNPPC: