Comunicate

10.07.2019 - COMUNICAT: Semnarea Acordului cu IGPF privind raporturile de serviciu ale polițiștilor și demers pentru clarificarea unui aspect de natură sindicală

10.07.2019 - COMUNICAT:  Semnarea Acordului cu IGPF privind raporturile de serviciu ale polițiștilor  și demers pentru clarificarea unui aspect de natură sindicală

Astăzi, 10 iulie 2019, la sediul IGPF, a fost semnat  ,,Acordul privind raporturile de serviciu ale polițiștilor”, document încheiat în temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social (republicată), care are valabilitate doi ani. Acordul negociat anterior a expirat în trimestrul I a.c.

 Menționăm că organizația noastră sindicală are reprezentativitate juridică la nivelul Poliției de Frontieră Române, în baza Hotărârii Tribunalului Mun. București din 20.04.2016.  

Conducerea IGPF a fost reprezentată de către comisarul șef de poliție Adrian Popescu, împuternicit inspector general, alături de acesta aflându-se directoarea Direcției Resurse Umane, chestor Ionela Roman, directorul Direcției Control Intern, comisar-șef Octav Negoiță, și șefa  Serviciului Juridic, comisar-șef Carmen Vicoleanu.

Delegația SNPPC a fost formată din președintele Dumitru Coarnă, vicepreședinții Marius Ionescu și Mihai Zlat, precum și președinții Birourilor noastre teritoriale din IGPF, Gabriel Crăciun, respectiv din cadrul structurilor PF Timiș, Viorel Popa.

Acordul-colectiv-SNPPC-IGPF reglementează: condițiile de lucru și folosirea fondurilor destinate îmbunătățirii acestora, programul de lucru și sărbătorile legale, standardele de sănătate și securitate în muncă, planificarea/efectuarea concediilor, regimul muncii suplimentare, formarea profesională continuă, protecția juridică a reprezentanților sindicali etc.

Cu acest prilej, președintele SNPPC/FSNPPC a abordat și problema conflictuală de la BRN Brăila, precizând că se impune clarificarea deplină a situației, dat fiind faptul că relațiile profesionale dintre conducerea unității și conducerea sindicatului sunt reglementate prin Legea dialogului social și trebuie să se deruleze într-un cadru de normalitate și de respect reciproc, benefic ambelor părți.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: