Comunicate

10.12.2019 - Dezbateri la Camera Deputaților, privind inclusiv pensiile militare de stat (în completarea informării de ieri)

10.12.2019 - Dezbateri la Camera Deputaților, privind inclusiv pensiile militare de stat  (în completarea informării de ieri)

La Camera Deputaților (for decizional) continuă dezbaterile pe marginea unor inițiative legislative care ar urma să modifice, între altele, și Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

După ce, ieri, președintele FSNPPC/SNPPC, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, Dumitru Coarnă, a purtat discuții cu parlamentari ai mai multor comisii,  pentru a susține interesele pesonalului MAI și, implicit, ale familiei ocupaționale ,,Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională”, astăzi, începând cu ora 11,00, acesta se află din nou în Parlament, la dezbaterile din Comisia pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților.

Membrii Comisiei vor dezbate trei proiecte legislative (http://www.cdep.ro), care fac referire inclusiv la regimul juridic al pensiilor militare de stat: Pl-x nr. 166/2018 (propunere legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale), Pl-x nr. 292/2019 (propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România) și PL-x nr. 310/2017 (proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu). Menționăm că primele două proiecte au fost respinse, iar cel de-al treile a fost adoptat de către Senat, dar Camera Deputaților este forul decizional.

Dumitru Coarnă va prezenta deputaților punctul de vedere al FSNPPC/SNPPC pe marginea acestor inițiative legislative, susținând și motivând, între altele, necesitatea imperativă a menținerii polițiștilor în corpul Legii nr. 223/2015, având în vedere riscurile profesionale, importanța socială a serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite prin lege, școlarizarea și experiența celor din generațiile anterioare anului 2002, aflați acum în pragul pensionării, care au fost militari înaintea adoptării Statutului polițistului, dar și alte argumente, care țin de integritatea, integralitatea și stabilitatea Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, de calitatea României de stat membru NATO și UE etc.

Vom reveni cu detalii.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL 

Parteneri SNPPC: