Comunicate

11.01.2023 Sentință finală: agresorii polițiștilor, condamnați la pedeapsa închisorii și un total de 800.000 lei daune morale și materiale (upgrade la comunicatul nostru din 30.06.2022)

11.01.2023   Sentință finală: agresorii polițiștilor, condamnați la pedeapsa închisorii  și un total de 800.000 lei daune morale și materiale  (upgrade la comunicatul nostru din 30.06.2022)

 

Dosarul privind polițiștii atacați cu o coasă, într-o localitate din Jud. Dâmbovița, reprezentați de către Departamentul Juridic al SNPPC, a fost soluționat definitiv de către Curtea de Apel Ploiești. Instanța a stabilit pedepse cu închisoarea pentru agresori, dar și daune materiale și morale, în valoare de 800.000 lei, pentru cei doi polițiști, membri ai organizației noastre, într-un dosar având ca obiect mai multe infracțiuni de ultraj, una dintre acestea fiind săvârșită sub forma tentativei la omor calificat.

În fapt, polițiștii - persoane vătămate - au fost chemați să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale violente, izbucnite pe raza Secției 1 Poliție Rurală Târgoviște, în  localitatea Văcărești, în data de  9 august 2020. Unul dintre inculpații din dosar a adresat injurii și amenințări polițiștilor, fiind oprit de aceștia în momentul în care a încercat să îi atace cu o coasă. Ulterior, celălalt inculpat din dosar, rudă de gradul II cu primul, i-a atacat pe cei doi agenți, încercând să îi lovească, tot cu aceeași armă albă, extrem de periculoasă, în zona capului. În urma incidentului, colegii noștri au fost grav răniți, fiind mutilați parțial, pe viață, și s-au constituit inclusiv părți civile, în dosarul penal.

Ambii inculpați au fost condamnați (unul dintre ei primind 11 ani și 3 luni de închisoare), fiind obligați să plătească și daune materiale/morale de 800.000 RON persoanelor vătămate.

Reamintim faptul că SNPPC, prin avocații colaboratori și consilieri juridici proprii, asigură sprijin specializat și asistență juridică, oriunde în țară, în cauze penale, civile, disciplinare sau administrative, intervenite în timpul sau ca urmare a îndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către oricare dintre membrii SNPPC.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: