Comunicate

11.03.2022 - INFORMARE - Rechemarea temporară în activitate a foștilor polițiști și militari din MAI, legiferată

11.03.2022 - INFORMARE -  Rechemarea temporară în activitate a foștilor polițiști și militari din MAI, legiferată

 

                 

INFORMARE

Rechemarea temporară în activitate a foștilor polițiști și militari din MAI, legiferată

         În contextul crizei de la granița României cu Ucraina, generată de conflictul militar declanșat pe data de 24 februarie a.c., prin ,,OUG nr. 20 din 7 martie 2022 privind modificarea și completarea unor acte normative (...)”, între alte măsuri fiscal-bugetare și juridice, a fost legiferată și modalitatea de rechemare în activitate, de către MAI, a polițiștilor și militarilor rezerviști, până la încetarea situației actuale, dar nu mai mult de trei ani de la data emiterii actului normativ.  

         Conform Notei de fundamentare a OUG, reîncadrarea militarilor sau a polițiștilor rezerviști se va face fără concurs, pe durată determinată  - de un an, doar cu acordul acestora, în condiții procedurale ce vor fi stabilite prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne. Măsura adoptată vizează necesitatea îndeplinirii misiunilor specifice MAI, care au crescut în volum și complexitate - dat fiind faptul că persistă încă un deficit major de personal cu atribuții în gestionarea operativă a activităților pe linie de migrație și azil, situații de urgență, ordine și siguranță publică.

         Durata de un an poate fi prelungită, pe o perioadă limitată, cu acordul celui rechemat/reîncadrat, dar nu mai mult de 90 de zile de la încetarea situației care a generat emiterea OUG nr. 20/2022.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Fisiere incarcate

Parteneri SNPPC: