Comunicate

11.04.2023 - Manipulare în formă continuată: DUPĂ REFORMA PENSIILOR, INTRATĂ ÎN MOARTE CLINICĂ, VINE CRIZA FINANCIARĂ(!?)

11.04.2023 - Manipulare în formă continuată:  DUPĂ REFORMA PENSIILOR, INTRATĂ ÎN MOARTE CLINICĂ,  VINE CRIZA FINANCIARĂ(!?)

 

Văzând că subiectul reformei sistemelor de pensii începe să se dezumfle, unii politicieni mioritici au trecut la alt subiect, cu intenția de a capta atenția opiniei publice și a-i da altă temă de gândire, cât mai alarmantă, ca să nu se plictisească în Postul Mare și ulterior: IMINENȚA CRIZEI FINANCIARE!

Spre exemplu: ministrul Boloș, mai-marele de la Investiții și Proiecte Europene – nici prim-ministru, nici ministrul Finanțelor, nici guvernatorul BNR, adică cei care ar avea, teoretic, competența de a ne previziona viitorul macro-financiar –,  tot croșetează de o vreme cu ițele PNRR-ului, când pe față, când pe dos, ca să le fie bine unora. Doar unora!

Recent, domnul Boloș a ieșit în spațiul public și, însușindu-și postura nefericită a unui președinte de tristă amintire, din anii 2000, a conchis, cu surle și trâmbițe, că-i musai: ori tăiem din salarii, ori tăiem din bugetari!

Pentru o parte a opiniei publice furioase, a vectorilor de imagine politică fabricabilă din scenarii, chiar și a mass-mediei, ideea enunțată e ca adrenalina injectată direct în cordul bolnavului: potențează sistemul cardiovascular al pacientului și readuce pulsul în parametri normali... Ce-i drept, la scurt timp, premierul a mai dres busuiocul, tot în spațiul public, calmând oarecum spiritele deja încinse, dar nu l-a tras suficient de urechi pe impetuosul domn Boloș pentru că s-a erijat în purtătorul (neferict și neabilitat) de cuvânt al Guvernului.

Îi aducem aminte dlui ministru că, în 2010, înaintașii de tristă amintire ai dumnealui, din Guvern, urmând îndemnul președintelui dezorientat din acel an, au tăiat, cu 25%, nu doar salariile, dar și – culmea deciziei politice aberante! – drepturile zilnice de nutrețuri, ale cailor, și de oase, ale câinilor de serviciu din Poliție, Jandarmerie și Armată!! Oamenii, ca oamenii, s-au mai descurcat, cumva, dar ce au avut cu bietele animale, de le-au supus înfometării? (Pentru cei care nu știu sau au uitat: colegii noștri le-au cumpărat, atunci, din solda lor diminuată, hrană, în completarea meniului zilnic redus absurd de guvernanți).

Acum, în noua viziune reformatoare a ministrului menționat, să luăm, carevasăzică, exemplul Ministerului Afacerilor Interne: din totalul de 158.000 de posturi, cca. 20% sunt vacante; vorbim, deci, de un deficit de peste 28.000 de oameni. Ce să mai concediezi?? Teoretic, se poate, dar doar dacă se dorește nenorocirea deplină a acestei instituții vitale pentru cetățean, societate și stat, și lăsarea românului pradă haosului și infractorilor!

Despre salarii: ce să tai, că tu, Guvern în funcție de multă vreme, nici nu ne-ai așezat în grilă, conform Legii-cadru 153/2017 - adică avem deja salariile tăiate, prin neplata lor, de doi ani. Și aici vorbim de o medie de cel puțin 1.500 lei/polițist per lună (drepturi financiare totale)!!

În concluzie: SNPPC se opune total unor eventuale măsuri de austeritate financiară luate alandala, de amorul artei, și resolicită aplicarea Legii-cadru a salarizării 153, așa cum a fost votată și promulgată în vara anului 2017!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL – SNPPC

 

Parteneri SNPPC: