Comunicate

11.05.2023 - COMUNICAT: SNPPC, membru-fondator al Asociației Balcanice a Sindicatelor din Domeniul Siguranței și Ordinii Publice

  11.05.2023  -      COMUNICAT:  SNPPC, membru-fondator al Asociației Balcanice a Sindicatelor  din Domeniul Siguranței și Ordinii Publice

 

 

În perioada 9-10 mai a.c., o delegație a conducerii SNPPC a participat, la Sofia - R. Bulgaria, alături de alte cinci delegații sindicale similare din regiune (Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania și țara-gazdă, Bulgaria), la ședința de constituire a Asociației Balcanice a Sindicatelor din Domeniul Siguranței și Ordinii Publice.

Asociația este o entitate juridică independentă, neguvernamentală, non-profit, înființată pentru activități în interes sindical public, creată exclusiv de sindicatele personalului angajat în activități din domenii ale securității interne și ordinii publice din țările balcanice, unite pentru a proteja drepturile profesionale și socio-economice ale membrilor. Ea a fost construită pe baza principiilor independenței, apartenenței voluntare, egalității membrilor, stabilirii democratice a scopurilor și implementării în comun a acestor obiective, independenței organizatorice și financiare și a solidarității sindicale.

Asociația sindicatelor semnatare își reprezintă membrii și le protejează interesele la nivel internațional, în fața tuturor autorităților naționale și locale, a organizațiilor publice și neguvernamentale, a persoanelor juridice și a persoanelor fizice. Obiectivul principal al asociației este organizarea de sprijin internațional și acțiuni comune între membrii săi pentru protecția și afirmarea intereselor și drepturilor de bază socio-economice și de muncă ale angajaților.

SNPPC are statut de membru-fondator și deține funcțiile de președinte și vicepreședinte.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL – SNPPC

Parteneri SNPPC: